Vis meny
Alle nedlastbare

GREVINNEN OG HOVMESTEREN

27.11.2018  |  11 min  |  NRK1Grevinnen og hovmesteren (tysk originaltittel Der 90. Geburtstag eller på engelsk Dinner for One) er en tysk engelskspråklig TV-sketsj produsert av Norddeutscher Rundfunk i 1963. May Warden spiller rollen som gammel grevinne i middagsselskap med innbilte, avdøde gjester, Freddie Frinton komisk hovmester som må skåle for alle og blir stadig mer beruset. Den er basert på et britisk teaterstykke ved navn Dinner for One, som stammer fra helt tilbake til 1920-tallet.[1]

Grevinnen og hovmesteren har blitt et tradisjonelt innslag i fjernsynssendingene på nyttårsaften i mange land, blant annet i opphavslandet Tyskland, men også i Østerrike, Sveits, Luxembourg, Danmark, Sverige, Finland, Estland, Grønland, Australia, Færøyene og Sør-Afrika. Spesielt i Tyskland, Østerrike og Sveits har programmet fått kultstatus. I Norge har NRK siden 1980 de fleste årene sendt filmen på lille julaften.

TV-sketsjen er innspilt i tre versjoner med de samme skuespillerne. I Norge blir en sveitsisk versjon på 11 minutter vist.

Det mest kjente sitatet fra filmen er: Same procedure as every year, James!Trailer:

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Film/mediekunnskap, Mat og helse, Spillefilm

Nøkkelord

juleprogram jul alkohol vin middag underholdning lille julaften

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.