Vis meny
Alle nedlastbare

Om oss

Ifm Korona-viruset 
har lærere lov å videresende programmer og filmer til elever så lenge det brukes ifm undervisning. Det er teknisk mulig med Stream hvis kommunen har Office 365, siden Stream er en Microsoft-tjeneste.
Hvis man ønsker å lage et filmbibliotek i Stream, er denne videoen instruktiv.
Hvis brukeren/læreren ønsker å ha filmkanalen sin (Streamkanalen) som en egen fane i Microsoft Teams, er denne filmen fin å se. Den er laget av Magnus Nohr ved Høgskolen i Østfold.
Deling med elever skjer ved å bruke delefunksjonen i programvaren.

Opptak i 30 år
AV-sentralen har gjort opptak fra NRK i mer enn 30 år. Av denne samlingen har vi lagt ut ca. 2600 titler til nedlast. Nå kan alle grunnskoler i Norge (i de kommuner som har avtale med Norwaco) laste ned ca 2600 programmer. Alle fylkeskommunale videregående skoler er inkludert i Norwaco-avtalen og kan laste ned programmer. Universiteter og høgskoler samt private skoler og folkehøgskoler med Norwaco-avtaler kan også benytte tilbudet. Du kan kontakte norwaco@norwaco.no

Andre filmer til nedlast
Vi har også en del programmer fra egne frittstående produsenter som vi har fått rett til å laste ned. Vi har også en del lokalhistoriske filmer fra Agder. Har du lokale filmer fra din kommune som du ønsker at skal være tilgjengelig på AV-sentralen er det bare å ta kontakt! 

Lagring
Våre opptak kan lastes ned til bruk direkte eller lagres på datamaskinens harddisk, minnepenn eller løs harddisk.

Copyright
Ingen av opptakene er lov å benytte i private sammenheng eller overgi til andre enn godkjent bruker.


- Hvor er DVD opptakene?
Bestillinger utføres ved innlogging i tjenesten til www.avsentralen.no. og overføres kun digitalt. Har din arbeidsgiver avtale med Norwaco kan du søke om tilgang ved å trykke her!

Tjenesten har etter 1. januar 2016 et begrenset tilsyn v/Harde Johannessen
Tlf.: SMS/Mobil 934 18 180   post.avsentralen@kristiansand.kommune.no 

Alle som aktivt benytter tjenestene til www.avsentralen.no  er underlagt rettighetene som beskrevet her!