Vis meny
Alle nedlastbare

VOLLEYWOOD - ÅMLI

22.11.2015  |  5 min  |  NRK1Norges første Norgesmester i 1946 bor i Åmli. De vant både første og andreplassen og også damelaget vant. I Åmli er der større interesse for volleyball enn fotball. I ordførerkjede er det bilde av en volleyball. Trener Jetmund Berntsen er veldig fornøyd.

Smæsj episode 5

Seriebeskrivelse

Norsk dokumentar om åtte ulike sportsgrener og deres opprinnelse.

Episodebeskrivelse

- ein serie om korleis sportar har blitt til. Linda Eide smæsjar seg gjennom volleyballsoga! Sporten som vart funne opp i 1895 for å gi røykande kontoristar ei snill fysisk fostring, og som i dag er verdas mest utbreidde sport. Jesus har stått sentralt i spreiinga av volleyball, det same har Stalin. Norsk volleyball er historia om damer på lastebilar, propagandaturar i distrikta, engasjerte gymlærarar og halvsløve elevar. Men det er også historia om ei bygd der volleyballen har køyrt over fotballen sidan 1936! (5:8)

Norges første Norgesmester i 1946 bor i Åmli. De vant både første og andreplassen og også damelaget vant. I Åmli er der større interesse for volleyball enn fotball. I ordførerkjede er det bilde av en volleyball. Trener Jetmund Berntsen er veldig fornøyd.Trailer:

Anbefalt for klassetrinn

1-13

Fag

Kroppsøving, Sport

Nøkkelord

volleyball norgesmester

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.