Vis meny
Alle nedlastbare

JAKTEN 2 (7)

14.05.2017  |  48 min  |  NRK1Seriebeskrivelse

Britisk naturserie. Vi får et unikt innblikk i dyrelivets jaktmetoder. Jegerne og deres bytter har begge utviklet ulike taktikker for å overleve, tilpasset de miljøene de lever i. Spekkhoggere operer for eksempel i team og bruker sonarteknikker for å lokalisere sitt bytte i åpen sjø, mens blekkspruten visse steder beveger seg på land for å få tak i fisker som er fanget i dammer.

Episodebeskrivelse 1

Br. naturserie. Vi får et unikt innblikk i dyrelivets jaktmetoder. Jegerne og deres bytter har begge utviklet ulike taktikker for å overleve, tilpasset de miljøene de lever i. Spekkhoggere operer for eksempel i team og bruker sonarteknikker for å lokalisere sitt bytte i åpen sjø, mens blekkspruten visse steder beveger seg på land for å få tak i fisker som er fanget i dammer. Denne gangen ser vi på hvordan leopard, krokodiller, spekkhoggere og villhunder jakter. Norsk kommentar: Dennis Storhøi (The Hunt: The Key to Success) (1:7)

Episodebeskrivelse 2

Britisk naturserie. I noen deler av verden forandrer livsbetingelsene seg mer med årstidene enn andre. I arktiske strøk gjennomgår naturen en fullstending forvandling gjennom året. Hvilke utfordringer medfører dette for jakt og flukt? Norsk kommentar: Dennis Storhøi. (2:7)

Episodebeskrivelse 3

Britisk naturserie. Jegerne og deres bytter har begge utviklet ulike taktikker for å overleve, tilpasset de miljøene de lever i. Rovdyr og bytte møter helt egne utfordringer i den tette, komplekse verdenen av skoger og jungler. Norsk kommentar: Dennis Storhøi. (3:7)

Episodebeskrivelse 4

Britisk naturserie. I havet er det kamp om ressursene, og de er spredt over store områder. Hvordan takler dyrene i verdens største habitat disse utfordringene? Norsk kommentar: Dennis Storhøi. (4:7)

Episodebeskrivelse 5

Britisk naturserie. På stepper, savanner og i ørkenlandskap blir man lett avslørt. Hvordan kan et rovdyr komme nær byttet uten å bli oppdaget? Norsk kommentar: Dennis Storhøi. (5:7)

Episodebeskrivelse 6

Britisk naturserie. Jegerne og deres bytter har begge utviklet ulike taktikker for å overleve, tilpasset de miljøene de lever i. Langs kysten er det rovdyr både til lands, til vanns og i lufta med. Dyra hermå følge nøye med tida for å sikre seg sitt neste måltid. Norsk kommentar: Dennis Storhøi. (6:7)

Episodebeskrivelse 7

Britisk naturserie. Hva vil skje med de mest kjente rovdyrene våre? Kan disse hardtarbeidende skapningene overleve i vår tid? Norsk kommentar: Dennis Storhøi. (7:7)

Episode 1: Den største utfordringen
Episode 2:
Episode 3: Å overleve i skogene
Episode 4: Jegere på åpen hav
Episode 5: Liv og død på slettene
Episode 6:
Episode 7:


Trailer:

Serie

7 program

Anbefalt for klassetrinn

1-10

Fag

Naturfag

Nøkkelord

natur jakt isbjørn sel

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.