Vis meny
Alle nedlastbare

MEGAFON - EN VERDEN AV MUSIKK 6 (9)

26.05.2004  |  29 min  |  NRK1Program 6 (9)

Norsk dokumentar.
1: Norsk blues gjør suksess. Hvorfor er det blitt slik, og hvorfor er Notodden nå det selvskrevne bluessenteret i Norge? Vidar Busk og Amund Maarud Band tar oss med inn i en verden av blues.

2: Konsert fra Rockefeller
med Vidar Busk, samt opptak med Norsk Utflukt som frontes av Kåre Virud og Lars Saabye Christensen.

3: Mari Boine, med joiken som våpen.
Mari Boine og verdensmusikk. Med joiken som våpen slåss hun for sin befolkning. I et nært møte følger vi henne på reise fra Tyskland til sitt barndoms Finnmark.

4: På konsert med Mari Boine og band.

5: Middelaldermusikk. Den norske gruppen Trio Mediæval består av tre jenter som synger middelaldermusikk. Forbausende ukjente her i Norge, men i USA gjør de stor suksess - så stor at de nå i ukevis har ligget på bestselgerlister for klassisk musikk. Her følger vi dem på turne og ser nærmere på hvorfor denne "gamle musikken" ser ut til å få sin renessanse i dag.

6: På konsert med tre norske jenter som synger middelaldermusikk.

7: Kjente samtidskomponister. Vi møter noen av de mest kjente samtidskomponistene fra inn- og utland, som tan Dun, Kaija Saariaho og Rolf Wallin. Vår guide er komponisten, dirigenten og pianisten Christian Eggen, som utvilsomt er et viktig kraftsentrum innen dette feltet.

8: Folkemusikken tar nye veier. Kan folkemusikken ta opp i seg nye elementer uten å miste sin tilhørighet? Med Susanne Lundeng, Gåte, ta:lik og Daniel Sanden Warg tar folkemusikken nye veier.

9: Fra platelansering til jubel- konsert. Trønderbandet Gåte blander norsk folkemusikk og rock. Vi følger gruppas reise fra platelansering til jubelkonsert på Roskilde-festivalen sommeren 2003.    Trailer:

Anbefalt for klassetrinn

10-13

Fag

Engelsk, Musikk

Nøkkelord

blues joik klassisk samtidsmusikk, middelaldermusikk, komponist, konsert

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.