Vis meny
Alle nedlastbare

ETTER DEN KALDE KRIGEN 3 (3)

22.05.2017  |  52 min  |  NRK2Sovjetunionen kollapser ved jernteppets fall. På hvilken måte påvirker den tidligere østblokka dagens og morgendagens Europa? Vi ser nærmere på utviklinga i regionen gjennom de siste tre tiårene.

Episodebeskrivelse 1

Krigen mellom Sovjetunionen og Afghanistan får ringvirkninger for hele østblokken. Unionen er uten økonomisk vekst, og den kollapser da jernteppet faller. I denne dokumentarserien ser vi nærmere på utviklingen i regionen gjennom tre tiår, fra Sovjetunionens fall frem til i dag. Er Vestens frykt for en ny bølge sovjetisk imperialisme berettiget? På hvilken måte påvirker den tidligere østblokken dagens og morgendagens Europa? (Generation of Change: Collapse of an Empire)

NRK2 22.03.2017 

Episodebeskrivelse 2

Blodige konflikter og maktkamper pågår i flere av de tidligere sovjetiske statene. 90-tallet blir et tiår med kriser og anarki. Boris Yeltsin kommer til makten i det nye Russland, men fattigdom og opprør preger landet. Vi ser nærmere på utviklingen i regionen gjennom tre tiår, fra Sovjetunionens fall frem til i dag. (Generation of Change: Years of Transition)

NRK2 · Torsdag 13. april 2017

Episodebeskrivelse 3

Ty. dokumentarserie. Vendepunktet for Russland kommer med Vladimir Putin. En kompromissløs Putin mener at landet fremdeles kan bygge på grunnsteinene av det gamle Sovjet. På hvilken måte påvirker den tidligere østblokka dagens og morgendagens Europa? Vi ser nærmere på utviklingen i regionen gjennom tre tiår, fra Sovjetunionens fall frem til i dag. (Generation of Change: Russia's Return) (3:3)

NRK2 · Torsdag 20. april 2017


Trailer:

Serie

3 program

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Historie, Samfunnsfag

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.