Vis meny
Alle nedlastbare

JENNY 2 (3)

29.11.2016  |  80 min  |  NRK1Jennys streben etter å være fullendt i alt, som kunstner, elskerinne, hustru og mor, illustrerer det evige dilemma moderne kvinner står ovenfor når de skal forsøke å forene alle sine roller.

Mange vil kjenne seg igjen i de høye mål Jenny setter for kjærligheten - og i hennes grenseløse skuffelse når den ikke svarer til forventningene, sa Liv Ullmann om den unge kunstneren Jenny Winge etter dramatiseringen av Sigrid Undsets roman fra 1983. - Også i dag er det vanskelig for en sterk, livsbejaende kvinne å få et harmonisk samliv med en mann. Jennys streben etter å være fullent i alt, som kunstner, elskerinne, hustru og mor, illustrerer det evige dilemma moderne kvinner står overfor når de skal forsøke å forene alle sine roller.

Romanen Jenny vakte stor oppstandelse da den utkom i 1911, og utløste en opphetet debatt på grunn av Sigrid Undsets upuritanske behandling av seksualitet.

I første episode har 29 år gamle Jenny arvet penger etter sin tante og drar til Roma for å male. Her møter hun kjærligheten - tror hun. Hun knytter seg til den ubehjelpelige kandidaten Helge Gran, spilt av Bjørn Skagestad.Trailer:

Serie

3 program

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Norsk

Nøkkelord

undset sigrid undset, litteratur forfattere, litteratur

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.