Vis meny
Alle nedlastbare

TRE MUNTRE HERRER I ROMA DEL 1

07.02.2004  |  50 min  |  NRK1



NRK2 lørdag 7. februar 2004 

Opplev Roma med tre lekne nordmenn

I Roma er det godt å være - " man blir blant annet så munter av det…Arkitekt Thomas Thiis-Evensen (f.v), pater Kjell Arild Pollestad og Aftenpostens kulturjournalist Jan E. Hansen tar seerne med på en flanering i Den evige stad

Aftenpostens kulturjournalist Jan E. Hansen, arkitekt Thomas Thiis-Evensen og pater Kjell Arild Pollestad har vært i Roma og lekt sammen, under regi av Kim Eidem.

 I tre programmer får seerne bli med på en uvanlig reise hvor ”guidene” har hver sin side i Romas billedbok.

Romas billedbok er nemlig mer enn arkeologi eller turisme. Her er det godt å vandre og tenke seg om. Blant annet blir man så munter av det - " man har ikke vært lenge i Roma før noe vesentlig ved det mentale klimaet demrer for en; her er det frodig livsglede som preger sinnet og tanken.

Hver for seg måler, veier, analyserer og beskriver de tre muntre herrer Den evige stad, de kommer og går, i nåtid og fortid. De tar seerne med på lekne assosiasjoner som innhenter sine egne lover underveis: journalisten som iakttar de sosiale og menneskelige muligheter, pateren som den konkrete metafysiker og arkitekten ”alt ettersom han innstiller blikket”.

Sammen prøver de å finne tilbake på stiene gjennom en gammel kultur som inntil i dag har båret vår såkalte sivilisasjon. Vi står ved Titusbuen og føler hele Europas historie. Vi kan kaste en ønskemynt i Fontana di Trevi i håp om å vende tilbake. Vi drikker en cappuccino på en fortauskafé eller finner stillheten i en kirke. Roma er et panorama ingen kan ødelegge, for her ligger hele vår historie.



Innkjøpt dokumentar
Regi: Kim Eidem

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Historie, Kunst og håndverk, RLE Religion Livssyn og Etikk, Samfunnsfag

Utlånsnummer

471-1

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.