Vis meny
Alle nedlastbare

DET NYE LANDET DEL 5 AVHENGIG AV INNVANDRING

09.02.2010  |  56 min  |  NRK1NRK1 9. februar 2010 Det nye landet

5: Avhengig av innvandring

Den siste episoden i serien "Det nye landet" handler om innvandrerbarna. 11 år gamle Aleksandra Ogrodnik fra Polen var nervøs før hun begynte på norsk skole. Foto: Pandora Film
Eldrebølgen gjør at Norge i framtiden blir avhengig av innvandring. Men for at innvandring skal løse Norges problemer, må man først løse de problemene innvandring fører med seg.

Gjengmiljøet
Norsk-pakistanske Kiam Malik begynte å skulke skolen, og mens han skulket, fikk han nye venner. Etter hvert skulle vennegjengen bli landskjent under navnet b-gjengen og havne i krig med andre pakistanske gjenger.

Kiam Malik blir dømt til to års fengsel. I fengselet begynner han å lese i Koranen. Kiam Malik fant islam da han sonet fengselsstraff for fire drapsforsøk.

Innvandrerbarna
I programmet møter vi også elleve år gamle Aleksandra Ogrodnik som er nervøs på første skoledag på norsk skole, og Gregor Angermund og Ruth Mjelde som observerer Norge fra stolene sine på Bergen Indremisjon aldershjem. Vi får også høre historien til sykepleier Ulrica Danielsson som tjener ti tusen kroner mer i måneden i Norge enn hjemme i Sverige, og Arthur Wisniewski som har en enorm fordel på jobbmesse i Warszawa fordi han har lært polsk av foreldrene hjemme i Askim. I tillegg blir vi kjent med familien Mukoyo som økte innbyggertallet i Tolga kommune med en hel prosent. Historiene fortelles av innvandrerne selv, av dem de møtte og unike arkivbilder

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

5283-5

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.