Vis meny
Alle nedlastbare

SEILFLYGING NEWTON

06.09.2015  |  26 min  |  NRKSuper



Newton 06.09.2015

Kategori: Barn
PROGRAMINFORMASJON: OMTALE, TEKSTING
Seriebeskrivelse: Populærvitenskapelig program for barn.

Episodebeskrivelse
Newtons nye programleder Stian flyr høyt med seilfly, og han klatrer til toppen av Nidarosdomen for å forgylle spiret med ekte gull! 

I tillegg til å skinne og være pent å se på, tåler gullet veldig mye. Det ruster ikke bort, og derfor kalles det edelmetall. 

Stian skal også fly seilfly. Hvordan er det mulig å fly et fly uten motor? Seilfly flyter med de lange vingene sine oppå luften. Det er som å surfe på vind istedenfor å surfe på vann. 

Om Stian Sandø
Den nye programlederen er 23 år gammel og kommer fra Langhus. Han har alltid likt realfag og data, og går 4. året på datateknologi, retning "kunstig intelligens" på NTNU. - Da jeg var yngre, spilte jeg så mye world of warcraft at jeg brukte brukernavnene til vennene mine i virkeligheten istedenfor navnene deres, sier Stian som er halvt norsk og halvt malaysisk og trives svært godt i en multikulturell setting.
 - Vennegjengen min dekker stort sett hele verdenskartet - Vietnam, Etiopia, Burma, Sri Lanka, Colombia, Thailand, Follo og Førde. 
Stian er en allsidig mann; blant annet spiller han gitar, driver med programmering av apper, skating, reising og styrketrening.


Programleder: Stian Sandø.


Episodetittel: Newton 06.09.2015

Serie

Newton

Anbefalt for klassetrinn

1-10

Fag

Naturfag

Utlånsnummer

N1431

Nøkkelord

seilfly, motor, vinger, luft, vind, nidaros, gull, edelmetall, skinne, pent, ruster ikke, klatre, høyt, spir, forgylle

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.