Vis meny
Alle nedlastbare

NÅR NATUREN VÅKNER

01.03.1989  |  29 min  |  NRK1



Når naturen våkner 01.03.1989

Kategori: Dokumentar
PROGRAMINFORMASJON
Seriebeskrivelse: Skolefjernsyn. Opphav: Albert W. Owesen.

Omtale:
En film av Albert W. Owesen.

Kronhjort. Hakkespett i tre. Kronhjort værer rødrev og flykter. Oter som sklir på snøen. Oterscener. Havørn med fiskebytte. Oteren ute på svømmetur. Undervannsscener av blekksprut og hummer. 
Blekkspruten tar hummeren som bytte. Oteren fanger fisk, på land foregår måltidet. Reven på frierføtter, elskovsleken som ender med parringsakt. Orrhane spiller på myr. Orrhanespill. Skjære som lager overbygget rede. 

Rein som føder en kalv. Moren slikker den nyfødte kalven. Mor og kalv i terrenget på høyfjellet. Fossende elv. Kongeørn med unge i rede. Gåselabber som springer ut. 

Traner med tranedans, den er opptakt til parring. Traneflokker i luften. Rødrevunger i hiet. Ungene utenfor hiet og leker. En av ungene møter en grågås på sin tur. Maurtue. Svartspett i tre. Tiurleik. Røya som det spilles om. 

Traner på myr, tranerede med egg. En av ungene er klekket ut. Ruging. Linerle med rede like ved et jernbanespor. Ungene mates. Tog som passerer. Myrhauk som legger egg. Klekking av haukunger, de tar seg ut av
egget på egen hånd. Utdeling av mat. Mus og røyskatt. Haukungene vokser fort. Mygg suger blod av ungene. Ungene kjemper om maten som moren har sluppet fra luften. Myrhaukunger på flygetur. 

Anbefalt for klassetrinn

1-7

Fag

Naturfag

Utlånsnummer

3080-3

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.