Vis meny
Alle nedlastbare

EN FROSK MØTER VÅREN

19.06.1988  |  18 min  |  NRK1En frosk møter våren

Kategori: Natur
PROGRAMINFORMASJON

Originaltittel: En frosk møter våren

Omtale
En frosk møter våren. En naturfilm av Even Tjørve.

FILM: Vårscener. Maurtue. Ugle. Skogscener.

En frosk som har ligget i dvale under et tre kommer frem. Fugler i trær. Løv på løvtrærne springer snart ut. Blåveis og hvitveis. Gullstjerne og liljekonvall. Hestehoven blomstrer. 
Motorvei med biltrafikk. Overvintret sommerfugl. Nesle. Frosk på vei til dam for å legge egg. Ugle i tre. Frosk i flukt på vei til dammen. Løvet springer ut.

Maurtue. Huggorm som beveger seg raskt. Frosker i vårdammen. Vannsalamander. Flere hunn- og hannfrosker. Bonde som har tenkt å drenere dammen. Frosk som er overkjørt på bilvei. Flere frosker ved yngledammen.
Frosker som parrer seg. 
Bier som frakter blomsterstøv fra gåsunge til gåsunge. Selje med hannblomster og et annet tre med hunnblomster. Stort område med hvitveis. Gullstjerne og andre vårblomster. Hasseltre med rakler. 

Gravemaskin - bonde drenerer ved yngledammen til froskene. Liten gutt som betrakter froskene. Basketak mellom hannfrosker som vil sikre seg en hunnfrosk. 

Eggmasser i vannkanten, og froskebryllupet når sitt høydepunkt. Flere egg utvikles, og noen rumpetroll viser seg. Steinar betrakter eggene i et glass.

Anbefalt for klassetrinn

1-7

Fag

Naturfag

Utlånsnummer

3080-1

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.