Vis meny
Alle nedlastbare

MIDDELALDERSPILL I STAVANGER 2008

28.05.2008  |  9 min  |  NRK1



Middelalderspill i Stavanger

En uke i middelalderen

Mysteriespill, gjøglere og riddere preget Stavanger under Pasjon08.


En uke i mars var Stavanger satt tilbake til middelalderen. Pasjon08 bød på mysteriespill i Domkirken, middelalder-opptog gjennom gatene og ridderturnering i Byparken.

Høydepunkter i korte klipp fra alt som skjedde - med kommentarer:


Jesu lidelse 
Mysteriespillet i Domkirken ble satt opp for tredje gang - nå med nye tekst av regissør Svein Harry SchÜttger Hauge og musikk av Bodil Vossgård Mathisrud fra Stavanger Symfoniorkester. Spillet tar for seg Jesu lidelseshistorie, og hovedrollen ble spilt av Duc Mai-The.

1700 aktører
Byparken var fylt av gjøglere, riddere og middelaldersk folkefest med i alt 1700 aktører. Profesjonelle teaterfolk, musikere og komponister sammen med amatører fra universitet, videregående skoler og barneskoler.

Trass i ublide værguder og null pengestøtte fra Stavanger 2008, ble Pasjon08 både en folkefest og en kunstnerisk suksess.

Tusenvis av rogalendinger overvar pasjons-arrangementene, og folk ellers i landet fikk med seg høydepunktene gjennom et 10-minutters program på NRK1, laget av NRK Rogalands Morten Nesvik og Arild Eskeland.

Serie

Dokumentar

Anbefalt for klassetrinn

1-13

Fag

Historie, Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1528

Nøkkelord

middelalderen, middelalder, gjøglere, underholdning, mysterie-spill, opptog, ridderturnering, lanser, hester, drakter, kostymer, elever, skoler, marked

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.