Vis meny
Alle nedlastbare

HVORFOR FATTIGDOM DEL 8

2012  |  52 min  |  NRK2



"Hvorfor fattigdom?" (Why Poverty?) er et storstilt prosjekt som setter søkelyset på fattigdom og ulikhet i verden. 

Serien består av åtte timelange dokumentarprogrammer som sendes over hele verden i løpet av en uke.
Initiativtakere er blant andre BBC og de nordiske allmenkringkasterne, og filmene blir vist samtidig i over 180 land, med over 500 millioner antatte seere. 60 kringkastingstasjoner er med å lage en temauke på tvers av medieplattformene. 

Prosjektet har en egen nettside, http://whypoverty.net/.

Internasjonal dokumentarserie.
Er det verre å bli født fattig enn å dø fattig? 130 millioner personer fødes hvert år, og ingen vet om de vinner i lotteriet og unnslipper fattigdommen.
Vet vi egentlig hva det vil si å være fattig? I filmen til Ben Lewis reiser vi gjennom tidene og opplever at holdningene til de fattige har endret seg. Fattigfolk er ikke lenger hva de var, -eller er de vi andre som har endret oss?


Hvorfor fattigdom?: Kjendisene som ville redde verden 8:8
Kategori:Dokumentar
PROGRAMINFORMASJON: OMTALE, TEKSTING
Seriebeskrivelse: Delta i debatten på de internasjonale nettsidene www.whypoverty.net

Episodebeskrivelse
Bob Geldof, Bono og Bill Gates bruker mye tid og penger for å bekjempe fattigdom. Hjelper det å arrangere konserter som Live Aid og starte kampanjer som Make Poverty History for å bistå millioner av fattige? 
(Why Poverty? Give Us the Money)


Original episodetittel: Why Poverty? - GIVE US THE MONEY

Omtale:
Popstjerner som Bob Geldof og Bono har gått i bresjen for enorme kampanjer for sultrammede i Afrika. Men har aksjonene virkelig vært til nytte for at millioner kom ut av fattigdom?

Kjendisaktivismen ble et fenomen på 80-tallet med Live Aid, og ble senere videreført med kampanjer som Make Poverty History og Jubilee 2000. Geldof og Bono ble drevne på PR og lobbying, og spilte uhemmet på politikernes svakhet for smiger og ønske om popularitet.

Men kritikken økte i takt med deres politiske innflytelse. Med hvilken rett kunne stjernene oppnevne seg selv til talspersoner for Afrikas fattige? Det ble også hevdet at veldedighetsindustrien stemplet afrikanerne som ofre, og har ført til at bildet av sultende barn er blitt selve symbolet på Afrika.

I programmet møter vi blant andre Geldof, Bono og medaktivist Bill Gates. De forteller åpent om hvordan de har brukt kjendisstatusen som valuta i politikkens bakværelser gjennom nesten 30 år.

Programmet er den siste filmen i den globale temauka om fattigdom.

Om "Hvorfor fattigdom?"
"Hvorfor fattigdom?" (Why Poverty?) er et storstilt prosjekt som setter søkelyset på fattigdom og ulikhet i verden. Serien består av åtte timelange dokumentarprogrammer som sendes over hele verden i løpet av en uke.

Initiativtakere er blant andre BBC og de nordiske allmenkringkasterne, og filmene blir vist samtidig i over 180 land, med over 500 millioner antatte seere. 60 kringkastingstasjoner er med å lage en temauke på tvers av medieplattformene. Prosjektet har en egen nettside, http://whypoverty.net/.

Internasjonalt dokumentarprosjekt.  Originaltittel: Why Poverty?

Avsnitt 8: Give Us the Money
Regi: Bosse Lindquist
Produksjon: Momento Film




Serie

Hvorfor fattigdom 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

P1030-8

Nøkkelord

fattigdom, fattige, live aid, geldof, bono, gates, kjendisstatus, medieplattform, sult, kampanjer, bekjempe, konserter

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.