Vis meny
Alle nedlastbare

HVORFOR FATTIGDOM DEL 7

2012  |  52 min  |  NRK2



"Hvorfor fattigdom?" (Why Poverty?) er et storstilt prosjekt som setter søkelyset på fattigdom og ulikhet i verden. Serien består av åtte timelange dokumentarprogrammer som sendes over hele verden i løpet av en uke.
Initiativtakere er blant andre BBC og de nordiske allmenkringkasterne, og filmene blir vist samtidig i over 180 land, med over 500 millioner antatte seere. 60 kringkastingstasjoner er med å lage en temauke på tvers av medieplattformene. 
Prosjektet har en egen nettside, http://whypoverty.net/.

Internasjonal dokumentarserie.
Er det verre å bli født fattig enn å dø fattig? 130 millioner personer fødes hvert år, og ingen vet om de vinner i lotteriet og unnslipper fattigdommen.
Vet vi egentlig hva det vil si å være fattig? 
I filmen til Ben Lewis reiser vi gjennom tidene og opplever at holdningene til de fattige har endret seg. Fattigfolk er ikke lenger hva de var, -eller er de vi andre som har endret oss?


Hvorfor fattigdom?: De rike stjeler fra de fattige 7:8
Kategori:Dokumentar
PROGRAMINFORMASJON: OMTALE, TEKSTING
Seriebeskrivelse: Delta i debatten på de internasjonale nettsidene www.whypoverty.net

Episodebeskrivelse
Hvor rettferdig er det med stor profitt? Når for eksempel toppsjefen i en av Zambias koppergruver tar profitten med seg hjem til Sveits, samtidig som gruvearbeiderne blir elendig betalt, kan det være grunn til å se nærmere på skattesystemet i de mulitnasjonale selskapene i Afrika. (Why Poverty? Land Rush) (7:8)


Original episodetittel: Why Poverty? - STEALING AFRICA

Serie

Hvorfor fattigdom 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

P1030-7

Nøkkelord

fattigdom, internasjonalt, problem, rike, fattige, endring, profitt, rettferdig, skattesystemer, multinasjonale, selskaper

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.