Vis meny
Alle nedlastbare

HVORFOR FATTIGDOM DEL 4

2012  |  52 min  |  NRK2



"Hvorfor fattigdom?" (Why Poverty?) er et storstilt prosjekt som setter søkelyset på fattigdom og ulikhet i verden. Serien består av åtte timelange dokumentarprogrammer som sendes over hele verden i løpet av en uke.
Initiativtakere er blant andre BBC og de nordiske allmenkringkasterne, og filmene blir vist samtidig i over 180 land, med over 500 millioner antatte seere. 60 kringkastingstasjoner er med å lage en temauke på tvers av medieplattformene. Prosjektet har en egen nettside, http://whypoverty.net/.

Internasjonal dokumentarserie.
Er det verre å bli født fattig enn å dø fattig? 130 millioner personer fødes hvert år, og ingen vet om de vinner i lotteriet og unnslipper fattigdommen.
Vet vi egentlig hva det vil si å være fattig? I filmen til Ben Lewis reiser vi gjennom tidene og opplever at holdningene til de fattige har endret seg. Fattigfolk er ikke lenger hva de var, -eller er de vi andre som har endret oss?


Hvorfor fattigdom?: Mødrene som så lyset 4:8

Kategori:Dokumentar
PROGRAMINFORMASJON: OMTALE, TEKSTING
Seriebeskrivelse: Delta i debatten på de internasjonale nettsidene www.whypoverty.net

Episodebeskrivelse
Internasjonal dokumentarserie. Hvorfor blir folk fattige? Snakk om det! Spør! En internasjonal organisasjon står bak en kampanje for å skape oppmerksomhet om disse alvorlige problemene og har blant annet produsert denne dokumentarserien. Er kvinner flinkere enn menn til å komme seg ut av de elendige kårene? Rafea, den andre kona til en fattig beduin i Jordan, får en sjanse til å utdanne seg innen solenergi. Produsert av danske Plus Pictures.
 (Why Poverty? Solar Mamas) (4:8)


Original episodetittel: Why Poverty? - SOLAR MAMAS

Omtale:
Rafea er 30 år og lever med mann og fire barn i en liten beduinlandsby i Jordan. For første gang i sitt liv forlater hun hjemstedet, for å ta utdanning som solenergiingeniør.

Barefoot College i India driver med opplæring av kvinnelige solenergiingeniører for å styrke kvinners deltakelse i lokalsamfunnet. Rafea er den første jordanske kvinnen som har fulgt dette studiet, og hun drømmer om å komme tilbake til landsbyen med ny velstand og kunnskap.

Men mannen hennes, som tenker på å ta seg en tredje kone, truer med skilsmisse og å ta fra henne barna hvis hun fullfører planene. Hvordan skal hun overbevise ektemannen og resten av familien om at studiene hennes vil komme alle til gode?

Internasjonalt dokumentarprosjekt.  Originaltittel: Why Poverty?

Avsnitt 4: Solar Mamas
Dansk-britisk dokumentar
Av Mona Eldaief og Jehane Noujaim
Produksjon: Plus Pictures

Serie

Hvorfor fattigdom 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

P1030-4

Nøkkelord

fattigdom, internasjonalt, utdanning, problem, kvinner, menn, opplæring, styrke, deltakelse, lokalsamfunnet, planer, fullføre, skilsmisse, trusler

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.