Vis meny
Alle nedlastbare

NATURENS UNDERE DEL 6

26.05.2015  |  49 min  |  NRK1



Naturens undere 6:6
Kategori: Natur
Programinformasjon: Omtale


Episodebeskrivelse
(Nature's Great Events) Naturserie fra BBC. (6:6) En storslått og enestående serie om hvordan kolossale naturkrefter, som ofte starter milevis unna, skaper en kjedereaksjon som ender i spektakulære scener. For noen dyr er dette en ny mulighet, for andre er det slutten. 

Norsk kommentar: Frode Stang


OMTALE DEL 6 Episodetittel: The Great Feast 
I siste episode av Naturens Undere tar vi turen til Alaskas kystlinje. Når våren ankommer og varmer opp det kalde landskapet vekkes det et rikt planteliv, og tiltrekker seg et mangfold av dyrearter som kommer for mat.

Blant dyrene som tar turen til kystlinjen er knølhvalen og dens kalver, som reiser helt fra Hawaii for å nyte Alaskas mat-rike kyst, mens den lokale sjøløven nyter våren og mat før den kalde tiden setter inn igjen i Alaska. Men rovdyrene i sjøen er også sultne, noe som kan bli farlig for sjøløven og knølhvalen.

Om serien Original tittel: Nature’s great events
Gjennom unike og spektakulære bilder tar denne BBC-serien for seg jordens enorme naturkrefter og hvordan de påvirker dyreriket.

I seks episoder ser serien hver uke på naturkrefter i forskjellige verdensdeler, fra Indias kraftige regntid til den årlige smelteperioden i Arktis.

Dyrene blir selvsagt påvirket, for når naturkreftene slår til, får noen dyrearter nye muligheter, mens for andre kan det bety den sikre død.


Britisk serie i seks deler (2009) Produsert av BBC


Serie

Naturens undere 6 deler

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Natur og miljøfag, Naturfag

Utlånsnummer

5298-6

Nøkkelord

alaska, kyst, vår, varme, landskap, planteliv, dyrearter, knølhval, sjøløve, rovdyr, naturkrefter

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.