Vis meny
Alle nedlastbare

NATURENS UNDERE DEL 5

21.05.2015  |  49 min  |  NRK1



Naturens undere 5:6

Kategori: Natur
Programinformasjon: Omtale

Episodebeskrivelse
(Nature's Great Events) Naturserie fra BBC. (5:6) En storslått og enestående serie om hvordan kolossale naturkrefter, som ofte starter milevis unna, skaper en kjedereaksjon som ender i spektakulære scener. For noen dyr er dette en ny mulighet, for andre er det slutten. 

Norsk kommentar: Frode Stang

OMTALE DEL 5 Episodetittel: The Great Flood 
I den nordlige delen av Kalahariørkenen, et av verdens tørreste områder, samles en flokk med elefanter. Sammen skal de trekke vestover mot Okavango, et vannparadis som er avgjørende for at de skal kunne overleve resten av året.

På reisen møter elefantene en rekke utfordringer, deriblant stekende sol, og lite vann. Det årlige vannparadiset i Okavango tiltrekker seg også sultne løver og bøfler, noe som kan bety en kamp for livet for enkelte.

Om serien Original tittel: Nature’s great events
Gjennom unike og spektakulære bilder tar denne BBC-serien for seg Jordens enorme naturkrefter og hvordan de påvirker dyreriket.

I seks episoder ser serien hver uke på naturkrefter i forskjellige verdensdeler, fra Indias kraftige regntid til den årlige smelteperioden i Arktis.

Dyrene blir selvsagt påvirket, for når naturkreftene slår til, får noen dyrearter nye muligheter, mens for andre kan det bety den sikre død.


Britisk serie i seks deler (2009)
Produsert av BBC

Serie

Naturens undere 6 deler

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Natur og miljøfag, Naturfag

Utlånsnummer

5298-5

Nøkkelord

kalahari, ørken, elefanter, okavango, vannparadis, overleve, sol, lite vann, løver, bøfler, kamp, overleve, naturkrefter

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.