Vis meny
Alle nedlastbare

NATURENS UNDERE DEL 3

19.05.2015  |  49 min  |  NRK1



Naturens undere 3:6

Kategori: Natur
Programinformasjon: Omtale

Episodebeskrivelse
(Nature's Great Events) Naturserie fra BBC. (3:6) En storslått og enestående serie om hvordan kolossale naturkrefter, som ofte starter milevis unna, skaper en kjedereaksjon som ender i spektakulære scener. For noen dyr er dette en ny mulighet, for andre er det slutten. 

Norsk kommentar: Frode Stang

OMTALE DEL 3 Episodetittel: The Great Migration
På de uttørkede gresslettene i Øst-Afrikas nasjonalpark Serengeti kjemper løver, hyener og geparder om magre kjøttstykker.

Men når det årlige regnet treffer det uttørkede området, blir det umiddelbart grønt, noe som tiltrekker seg nytt kjøtt til området til glede for de sultne rovdyrene.

Over to millioner villdyr, gaseller og sebraer samler seg for å ta turen mot de grønne slettene. For å komme seg dit møter de en rekke utfordringer, deriblant sultne krokodiller. Men det største problemet gjenstår når de ankommer rovdyrenes arena.


Om serien Original tittel: Nature’s great events
Gjennom unike og spektakulære bilder tar denne BBC-serien for seg Jordens enorme naturkrefter og hvordan de påvirker dyreriket.

I seks episoder ser serien hver uke på naturkrefter i forskjellige verdensdeler, fra Indias kraftige regntid til den årlige smelteperioden i Arktis.

Når naturkreftene slår til, får noen dyrearter nye muligheter, mens for andre kan det bety den sikre død.


Britisk serie i seks deler (2009)
Produsert av BBC


Serie

Naturens undere 6 deler

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Natur og miljøfag, Naturfag

Utlånsnummer

5298-3

Nøkkelord

Øst-afrika, nasjonalpark, serengeti, løver, hyener, geparder, kjøttstykker, overleve, uttørket, gress-sletter, villdyr, gaseller, sebraer, krokodiller, vandring, naturkrefter, kamp, liv

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.