Vis meny
Alle nedlastbare

NATURENS UNDERE DEL 2

18.05.2015  |  49 min  |  NRK1



Naturens undere 2:6

Kategori: Natur
Programinformasjon: Omtale Teksting

Episodebeskrivelse
(Nature's Great Events) Naturserie fra BBC. (2:6) En storslått og enestående serie om hvordan kolossale naturkrefter, som ofte starter milevis unna, skaper en kjedereaksjon som ender i spektakulære scener. For noen dyr er dette en ny mulighet, for andre er det slutten. 

Norsk kommentar: Frode Stang

OMTALE DEL 2 Episodetittel: The Great Salmon Run
Hvert eneste år flokker over en halv milliard stillehavslaks seg og reiser tilbake til elvene der de ble født. Her skal de gyte. For bjørnen og ulven er dette årets høydepunkt og avgjørende for deres eksistens resten av året.

Mens bjørnen venter på laksen, livnærer den seg på muslinger, rankeføttinger og gress. Men ulven er også sulten, og den er kjent for å være glad i små bjørner. Filmteamet fanger en dramatisk kamp når en flokk sultne ulver støter på en enslig bjørn.

Ved hjelp av saktefilming og kameraer under vann får vi oppleve hvordan bjørnen jakter på fisken, og hvordan den klarer å fiske død laks ut fra elvens bunn.

Om serien Original tittel: Nature’s great events
Gjennom unike og spektakulære bilder tar denne BBC-serien for seg Jordens enorme naturkrefter og hvordan de påvirker dyreriket.

I seks episoder ser serien hver uke på naturkrefter i forskjellige verdensdeler, fra Indias kraftige regntid til den årlige smelteperioden i Arktis.
Dyrene blir selvsagt påvirket, for når naturkreftene slår til, får noen dyrearter nye muligheter, mens for andre kan det bety den sikre død.


Britisk serie i seks deler (2009)
Produsert av BBC


Serie

Naturens undere 6 deler

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Natur og miljøfag, Naturfag

Utlånsnummer

5298-2

Nøkkelord

stillehavet, laks, bjørner, elver, gyte, høydepunkt, mat, muslinger, gress, rankeføttinger, ulver, fisk, elvebunn, overleve, kamp, liv, naturkrefter

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.