Vis meny
Alle nedlastbare

DJEVELDANSEN DEL 1

05.05.2015  |  58 min  |  NRK1



Djeveldansen 28.04.2015

Kategori: Nyheter
Programinformasjon: Omtale
Seriebeskrivelse: Svensk dokumentarserie.

Episodebeskrivelse  (Djèvulsdansen) (1:3)
Svensk dokumentarserie. 
Hvordan er det å leve sammen med en rusmisbruker? En million svensker sliter i dag med en eller annen form for avhengighet. Bak hver misbruker lider nære familiemedlemmer, som oftest i det stille. Programlederne Ann SÜderlund og Sanna Lundell møter både kjente og ukjente mennesker som forteller sine historier. Forfatteren Hillevi Wahl forteller om når hun som ung tenåring blir nødt til å forlate sin mor som er misbruker. 


Bortimot en million svensker lever med et eller annet avhengighetsproblem. 

I dokumentarserien "Djeveldansen" skildrer programlederne Ann SÜderlund og Sanna Lundell de medavhengige, de som står ved siden av. 
Programlederne har selv begge personlig erfaring med å leve med noen som har et avhengighetsproblem. Bak hver alkoholiker eller misbruker står pårørende som lider i det stille, familier med barn, samboerer og ektefeller. Sanna og Ann møter kjente og ukjente personer. 
De gir oss et nært og engasjerende bilde av det å leve nær en misbruker, samtidig som vi lærer mer om hvordan det er å leve som medavhengig. 
Medavhengighet er en usynlig folkesykdom, en lidelse som rammer mange mennesker i hele verden.

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Helse og sosial, Samfunnsfag

Utlånsnummer

P1541-1

Nøkkelord

rusmisbruker, medavhengig, familie, venner, avhengighetsproblem, alkoholiker, familiemedlemmer, samboere, ektefeller, barn, ungdom, kjente, ukjente, lære, folkesykdom

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.