Vis meny
Alle nedlastbare

VENN I DØDEN DEL 8

29.04.2015  |  24 min  |  NRK3

Venn i døden 8:8

Kategori: Dokumentar
Programinformasjon: Omtale

Episodebeskrivelse
Norsk dokumentarserie fra P3. Bestevennen til programleder Martin Melvold (24) mistet moren sin for 10 år siden i tsunamien. Martin klarte ikke å være der for ham, og dette vil han gjøre noe med. I møte med åtte unge mennesker som har mistet noen de er glad i, prøver han å finne ut av hvordan man er en god venn i døden. 

I dette programmet treffer Martin sin beste venn Ola, og sammen går de i gjennom Olas sorg etter tapet av sin mamma. Var Martin der når Ola trengte ham som mest? (8:8)

I serien "Venn i døden" har Martin blitt kjent med unge mennesker som har mistet noen de er glad i. I kveld er det klart for siste episode, og nå håper Martin at han klarer å være en bedre venn for Ola. "Mamma kom ikke hjem" I 2004 var Ola, moren, faren og broren hans på ferie i Thailand. Bare tre av dem kom hjem igjen til Norge. Ola taklet sin egen sorg på en helt annen måte enn sin eldre bror Simen og far Steinar. Simen og Steinar skrev boken «Mamma kom ikke hjem» hvor de fortalte åpenhjertig om sine erfaringer fra Thailand og sorgen de bar på. Når faren og broren til Ola begynte å snakke om moren hjemme, pleide Ola å gå på rommet sitt. Martin og Ola reiser til Hovseter/ Holmenkollen der de er oppvokst. Hjemme hos Ola ser de gjennom fotoalbumene moren til Ola lagde. Sammen med faren til Ola snakker de om hvordan far og sønn på veldig forskjellig måte taklet Heidis bortgang. De to bestevennene drar sammen til premieren på dokumentarserien som Martin har laget. Der får Ola møte alle de andre medvirkende som Martin har møtt gjennom serien, og Martin holder en tale til Ola. 

Om serien:
 I dokumentarserien "Venn i døden" oppsøker programleder Martin Melvold (24) åtte unge mennesker som har opplevd døden på nært hold. De har mistet sin beste venn, en kjæreste, et søsken eller mammaen eller pappaen sin. Gjennom åtte episoder får Martin svar på spørsmålene han har om følelser, sorg, skyldfølelse, minner og gleder, og han får råd om hvordan man kan stille opp når en venn mister noen de er glad i. I den siste episoden av serien møter Martin igjen bestevennen Ola.

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

RLE Religion Livssyn og Etikk, Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1535-8

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.