Vis meny
Alle nedlastbare

VENN I DØDEN DEL 6

15.04.2015  |  24 min  |  NRK3

Venn i døden 6:8

Kategori: Dokumentar
Programinformasjon: MedvirkendeOmtale

Episodebeskrivelse
Norsk dokumentarserie fra P3. Bestevennen til programleder Martin Melvold (24) mistet moren sin for 10 år siden i tsunamien. Martin klarte ikke å være der for ham, og dette vil han gjøre noe med. I møte med åtte unge mennesker som har mistet noen de er glad i, prøver han å finne ut av hvordan man er en god venn i døden. 

I dette programmet møter du Ali som opplever at hans beste venn dør i armene hans (6:8)


Dagen da Jonas ble drept, var de sammen på en hjemme-alene-fest. En krangel mellom Jonas og en annen gutt på festen resulterte i at Jonas ble stukket med en knust flaske i halsen. Ali stod ikke langt unna Jonas da han ble stukket, men skjønte ikke hva som hadde skjedd før Jonas gikk med hånden for halsen og blodet rant. Storebroren til Ali, Abbas dro Jonas med inn på badet for å stoppe blødningen. De prøvde å tilkalle en ambulanse, men politiet kom først. Abbas og Ali fikk Jonas inn i politibilen og prøvde å holde liv i ham til ambulansepersonell kom og tok over. Sammen med vennene dagen etter får Ali beskjeden om at Jonas er død. ��" Det var som om hele verden sto helt stille, jeg fikk ikke til å si noe eller bevege meg, forteller Ali. Martin blir med Ali hjem til huset der Jonas bodde. Foreldrene har latt garasjestuedøren stå åpen for alle vennene hans. Etter Jonas sin død har vennegjengen blitt enda tettere og funnet mye trøst i hverandre. Martin blir også med og møter Alis bror, Abbas og resten av familien. 

Om serien: 
I dokumentarserien "Venn i døden" oppsøker programleder Martin Melvold (24) åtte unge mennesker som har opplevd døden på nært hold. De har mistet sin beste venn, en kjæreste, et søsken eller mammaen eller pappaen sin. 14 år gammel opplevde programleder Martin Melvold at bestevennen Ola mister moren i tsunamien i Thailand. Når kameraten kommer hjem, klarer ikke Martin å snakke med ham om det som har skjedd. Siden har døden blitt noe usagt de to imellom. Gjennom åtte episoder får Martin svar på spørsmålene han har om følelser, sorg, skyldfølelse, minner og gleder, og han får råd om hvordan man kan stille opp når en venn mister noen de er glad i. I den siste episoden av serien møter Martin igjen bestevennen Ola.

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

RLE Religion Livssyn og Etikk, Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1535-6

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.