Vis meny
Alle nedlastbare

VENN I DØDEN DEL 4

25.03.2015  |  24 min  |  NRK3

Venn i døden 4:8

Kategori: Dokumentar
Programinformasjon: MedvirkendeOmtale Teksting

Episodebeskrivelse
Norsk dokumentarserie fra P3. Bestevennen til programleder Martin Melvold (24) mistet moren sin for 10 år siden i tsunamien. Martin klarte ikke å være der for ham, og dette vil han gjøre noe med. I møte med åtte unge mennesker som har mistet noen de er glad i, prøver han å finne ut av hvordan man er en god venn i døden.

 I dette programmet møter du Naja som mistet sin pappa i en overdose (4:8)

Programleder Martin og Naja møtes hjemme hos Naja. Der får Martin se tingene hun har tatt vare på etter faren, og alle brevene hun har sendt han. Naja forteller om en dør faren har gjort om til en collage som hun har tatt vare på. Døren ligger på lager i Skagen, og Naja vil gjerne ha den hjemme hos seg i Oslo. Naja og Martin reiser til Skagen for å hente døren. Der møter de Najas bestevenn Laura og hennes stemor Oddbjørg. De er som en ekstra familie for Naja, og har vært veldig viktig for henne i sorgen. Naja forteller Oddbjørg at hun var den eneste som fortsatte å spørre hvordan det gikk i lang tid etter farens dødsfall, og hvor mye det har betydd for henne. Martin blir også med til stedet faren er gravlagt. 

Om serien: 
I dokumentarserien "Venn i døden" oppsøker programleder Martin Melvold (24) åtte unge mennesker som har opplevd døden på nært hold. De har mistet sin beste venn, en kjæreste, et søsken eller mammaen eller pappaen sin. 14 år gammel opplevde programleder Martin Melvold at bestevennen Ola mister moren i tsunamien i Thailand. Når kameraten kommer hjem, klarer ikke Martin å snakke med ham om det som har skjedd. Siden har døden blitt noe usagt de to imellom. Gjennom åtte episoder får Martin svar på spørsmålene han har om følelser, sorg, skyldfølelse, minner og gleder, og han får råd om hvordan man kan stille opp når en venn mister noen de er glad i. I den siste episoden av serien møter Martin igjen bestevennen Ola.

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

RLE Religion Livssyn og Etikk, Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1535-4

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.