Vis meny
Alle nedlastbare

VENN I DØDEN DEL 3

18.03.2015  |  24 min  |  NRK3

Venn i døden 3:8


Kategori: Dokumentar
Programinformasjon: MedvirkendeOmtale Teksting

Episodebeskrivelse
Norsk dokumentarserie fra P3. Bestevennen til programleder Martin Melvold (24) mistet moren sin for 10 år siden i tsunamien. Martin klarte ikke å være der for ham, og dette vil han gjøre noe med. I møte med åtte unge mennesker som har mistet noen de er glad i, prøver han å finne ut av hvordan man er en god venn i døden. 

I dette programmet møter vi Katrine (21) som mistet sin store kjærlighet i en trafikkulykke (3:8)

Martin blir med Katrine til barndomshjemmet hennes og til familien til Marius sin hytte som ligger like ved. Det var her de ble kjent som barn og senere forelsket seg som ungdommer. Og det er her minnene om Marius er sterkest. Martin er også med Katrine til ulykkesstedet for å tenne lys. Etter at Marius døde i 2010, opprettet Katrine en blogg hvor hun skrev om sorgen. Hun fortsetter å ha et godt forhold til Marius sin familie og venner, og finner stor trøst i å være sammen med dem og i å skrive bloggen. Katrine har tatt vare på jakken til Marius, deodoranten hans, bilder og godteriet de spiste sammen kvelden før han døde. Nå bor hun sammen med sin nye kjæreste, Håkon, som har akseptert at Katrine har én kjæreste på jorden og én i himmelen. 

Om serien: 
I dokumentarserien "Venn i døden" oppsøker programleder Martin Melvold (24) åtte unge mennesker som har opplevd døden på nært hold. De har mistet sin beste venn, en kjæreste, et søsken eller mammaen eller pappaen sin. 14 år gammel opplevde programleder Martin Melvold at bestevennen Ola mister moren i tsunamien i Thailand. Når kameraten kommer hjem, klarer ikke Martin å snakke med ham om det som har skjedd. Siden har døden blitt noe usagt de to imellom. Gjennom åtte episoder får Martin svar på spørsmålene han har om følelser, sorg, skyldfølelse, minner og gleder, og han får råd om hvordan man kan stille opp når en venn mister noen de er glad i. I den siste episoden av serien møter Martin igjen bestevennen Ola.

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

RLE Religion Livssyn og Etikk, Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1535-3

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.