Vis meny
Alle nedlastbare

VENN I DØDEN DEL 2

11.03.2015  |  24 min  |  NRK3



Venn i døden 2:8

Kategori: Dokumentar
Programinformasjon: MedvirkendeOmtale Teksting

Episodebeskrivelse
Norsk dokumentarserie fra P3. Bestevennen til programleder Martin Melvold (24) mistet moren sin for 10 år siden i tsunamien. Martin klarte ikke å være der for ham, og dette vil han gjøre noe med. I møte med åtte unge mennesker som har mistet noen de er glad i, prøver han å finne ut av hvordan man er en god venn i døden. 

I dette programmet møter han Fela, som hadde en bror som tok sitt eget liv (2:8).


I andre episode av "Venn i døden" møter programleder Martin Melvold Fela på Haugenstua der Fela er vokst opp sammen med brødrene sine. Barndomshjemmet og området rundt er sterkt preget av storebroren Andres som døde i 2010. Det er bilder av ham på veggen og tagger med grafittinavnet hans på. Sammen går Martin og Fela en tur med hunden til stedene som inspirerte Fela til å lage albumet "Dure", som er oppkalt etter brorens grafittinavn. Lenge slet Fela med å akseptere at broren begikk selvmord, og han reagerte med å stenge seg inne og ruse seg. Så begynner han å lage musikk om brorens død og sin egen sorg. Fela har fått flere utmerkelser og priser for albumet, og har fortsatt å drive med musikk. Martin blir også med på "Slam NM", der Fela fremfører en av tekstene fra "Dure". Andres var en del av en kriminell gjeng. Nå har Fela begynt å jobbe med barne- og ungdomsarbeid for å forebygge gjengkriminaliteten som preget ungdomstiden hans.

 Om serien: 
I dokumentarserien "Venn i døden" oppsøker programleder Martin Melvold (24) åtte unge mennesker som har opplevd døden på nært hold. De har mistet sin beste venn, en kjæreste, et søsken eller mammaen eller pappaen sin. 14 år gammel opplevde programleder Martin Melvold at bestevennen Ola mister moren i tsunamien i Thailand. Når kameraten kommer hjem, klarer ikke Martin å snakke med ham om det som har skjedd. Siden har døden blitt noe usagt de to imellom. Gjennom åtte episoder får Martin svar på spørsmålene han har om følelser, sorg, skyldfølelse, minner og gleder, og han får råd om hvordan man kan stille opp når en venn mister noen de er glad i. I den siste episoden av serien møter Martin igjen bestevennen Ola.

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

RLE Religion Livssyn og Etikk, Samfunnsfag

Utlånsnummer

A1535-2

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.