Vis meny
Alle nedlastbare

OPPDRAG LYKKE DEL 4

21.10.2013  |  28 min  |  NRK1





Oppdrag lykke 4:8
Kategori: Helse, forbruker og livsstil
Programinformasjon
MedvirkendeOmtale
Seriebeskrivelse
Kan fire vanlige mennesker lære å bli lykkeligere i løpet av fire måneder?

Episodebeskrivelse
Norsk livsstilserie. Lykkeforsker Lisa Vivoll Straume har en utfordring til deltagerne: De skal lære å sjonglere, og i tillegg må de opptre for en hel barnehage. Lisa vil at de skal komme i flyt - en tilstand hvor bekymring, stress og negative tanker ikke eksisterer. Det inspirerer Kristian og Stine til å virkeliggjøre gamle drømmer. (4:8)



-Jeg satt bare og jobbet, og plutselig gikk tiden fra meg, smiler Stål Hermo med en nybundet lakseflue i hånden. Han har gått på kurs for å lære seg fluebinding, og har jobbet så konsentrert og møysommelig med de små delene at timene fløy uten at han merket det.

For å komme i flyt bør oppgaven være litt krevende, slik at vi må anstrenge oss litt for å få det til. Derfor skal deltagerne denne uken utfordre seg selv til å lære seg noe nytt. Kristian har alltid ønsket å kunne danse tango og har bestemt seg for å begynne på kurs, selv om han frykter klamme hender og ustødige bein. Også Stine tar tak i en gammel drøm og oppsøker sangpedagog Kari Gjærum for å lære å synge.

Mentalt fristed- Når vi er i flyt er vi i et mentalt fristedsom er bra for vår mentale helse, forteller veileder og lykkeforsker Lisa Vivoll Straume. De fleste av oss har opplevd flyt når vi løser en vanskelig oppgave på jobben, eller når vi er dypt engasjert i en hobby, men vi er kanskje ikke klar over den positive effekten.

Lisa har også en felles utfordring til gjengen. De får besøk av sjonglør Tomm Percy, og han skal lære dem å sjonglere. Men, ikke nok med det, i løpet av et par timer med øving skal de bli flinke nok til å opptre for en hel barnehage.

Serie

Oppdrag lykke 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag



Utlånsnummer

A1280-4

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.