Vis meny
Alle nedlastbare

HISTORISKE HENRYKKELSER - DEL 4 Fra Feda til Amsterdam på 1700-tallet

22.09.2002  |  29 min  |  NRK1





4: Drømmen om det gylne Amsterdam. 

To hundre år før den store utvandringen til Amerika reiste tusenvis av norske gutter og jenter over Nordsjøen til Nederland, for å gjøre drømmen om et bedre liv til virkelighet.

Henry Notaker følger i fotsporene til Ingeborg fra Feda i Vest-Agder, som for mer enn tre hundre år siden flyktet fra det karrige Norge til drømmen om velstand i Amsterdam.


To hundre år før den store utvandringen til Amerika reiste tusenvis av norske gutter og jenter over Nordsjøen til Holland for å virkeliggjøre drømmen om et bedre liv. I det fjerde programmet "Historiske henrykkelser" følger Henry Notaker i fotsporene til en ung jente, Ingeborg fra Feda i Vest-Agder, som vi vet reiste til Amsterdam på 1700-tallet.

Amsterdam var hovedstad i den nye hollandske republikken, en stormakt i Europa gjennom sin internasjonale sjøfart. Amsterdam var dessuten bokstavelig talt bygd på norsk tømmer.

Henry Notaker prøver å få svar på spørsmål som hvorfor dro Ingeborg og alle de andre? Hvordan gikk det med dem? Hvor lenge varte lykken? Er det spor etter dem i Holland? Og ikke minst: Er det spor etter dem i Norge? Har Holland satt spor etter seg i norsk kultur og dagligliv?

Serie

Historiske henrykkelser 6 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Historie, Samfunnsfag

Utlånsnummer

0969-4

Nøkkelord

utvandring, nordsjøen, nederland, bedre liv, flykte, amsterdam

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.