Vis meny
Alle nedlastbare

HISTORISKE HENRYKKELSER - DEL 1 SEX, LØGN OG MATOPPSKRIFTER

01.09.2002  |  29 min  |  NRK1



1:Sex, løgn og matoppskrifter. 

Kan virkeligheten konkurrere i drama og intrige med såpeoperaer og kioskromaner? 
Henry Notaker tar oss med tilbake til 1800-tallet og historien om Maren Elisabeth Bang, Norges første kokebokforfatterinne. Hennes mann, sekondløytnanten, ble straffange og jukset med kjærligheten, både i og utenfor ekteskapet.



”Historiske henrykkelser” er en serie om menneskeskjebner og begivenheter i norsk historie, presentert av Henry Notaker. Vi møter så vel berømte skikkelser som helt ukjente mennesker, slik som i kveldens program hvor ekteparet Bang, kokebokforfatterinne og straffange, er hovedpersonene.

”Historiske Henrykkelser” er personlig fargede fortellinger om norsk historie. De er uhøytidelig og humoristisk til tider, med mange bilder og dramatiseringer, men bygd på seriøs historisk forskning, formidlet i møte med flere av våre fremste historikere.

Kjærlighet og utroskap
Kan virkeligheten konkurrere i drama og intriger med såpeoperaer og kioskromaner? Seerne får selv sjansen til å bedømme dette når de hører om ekteparet, som på 1800-tallet opplevde kjærlighet og utroskap, suksess og slaveri. Henry Notaker reiser til Kongsvinger, Oslo, Halden og Kristiansand i sporene etter Norges første kokebokforfatterinne Maren Elisabeth og hennes mann Lauritz.

Lauritz ble dømt til 13 års straffarbeid, men slapp ut igjen med sexlysten og forplantningsevnen intakt. Dette er et stykke norsk historie, sosialhistorie og kulturhistorie, men samtidig en fortelling om to vanlige, og likevel nokså uvanlige, mennesker.

Serie

Historiske henrykkelser 6 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Historie, Samfunnsfag

Utlånsnummer

0969-1

Nøkkelord

ekteskap, kjærlighet, utroskap, intriger, kokebokforfatter, straffange, juks, kulturhistorie

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.