Vis meny
Alle nedlastbare

NORSKE NATURPERLER DEL 7 - HVALER

16.02.2015  |  40 min  |  NRK1

Den hittil største satsingen på en norsk naturserie for TV er nå i mål.
I tre intense år har de kjente naturfilmskaperne Arne Nævra og Torgeir Beck Lande vært høyt og lavt i Norge for å gjøre opptak av de mest slående naturkulissene og de beste dyrehistoriene. Resultatet får vi se i åtte programmer på nyåret.

Store ressurser har blitt brukt på å vise norsk natur på en måte som du aldri har sett den før, og mange av opptaksteknikkene har vært de samme som BBC bruker på sine store serier. Nævra og Beck Lande har selv vært hovedfotografer, men ekstra spesialkompetanse har vært leid inn.

De fleste norske naturtyper vil være representert - fra Hvaler i sør til Svalbard i nord.

- Vi har ikke hatt som mål å gi et fullstendig bilde av norsk natur, sier de to erfarne produsentene, - men vi har på helt subjektivt grunnlag plukket ut steder som har spesiell natur, spesielle naturfenomener og et spennende dyreliv å vise. Kanskje var det en hemmelig dal som hadde et ukjent fenomen, kanskje var det et rykte om et dyr her som skulle bekreftes eller avkreftes.

På spørsmål om hva de to filmskaperne er mest stolte over - etter tre år i felt, svarer de: - Først og fremst at vi har holdt oss for gode til å bruke dyr i innhegninger - eller filme på hotspoter i utlandet. Vi har holdt oss til planen og bare gjort opptak av ville dyr i norsk natur, og vi har etter beste evne forsøkt å finne gode historier å fortelle.

Historiene er knagget til følgende steder og i denne rekkefølgen:

7. Hvaler (kyst, sjø, skog), 

Serie

Norske naturperler 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Natur og miljøfag, Naturfag, Naturgeografi, Samfunnsfag

Utlånsnummer

N1221-7

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.