Vis meny
Alle nedlastbare

FOLK: EN FYR FRA BREMNES

13.01.2015  |  38 min  |  NRK1FOLK: En fyr fra Bremnes (ttv)

I ei gammel skolestue skaper Ola Bremnes musikk og lyrikk som når et stort publikum. Men det gikk på livet løs før den virkelig store dikterånden kom over han.
Nå skal han ønske midnattssola velkommen tilbake til hjembygda. Og vi skal få høre han fortelle om rampestreker fra barndommen.


Til å begynne med trodde ikke pappa Ole sønnen ville bli landskjent som sanger og låtskriver. Men det ble han - i likhet med sine to søsken, Kari og Lars.

Norsktopp-rekord
I 2006 satte Ola en rekord som neppe blir slått. Da hadde sangen «Mi pia, din gutt» ligget 95 uker på Norsktoppen.

Til NRK forteller Ola at sangen bare ramlet inn i hodet en vakker sommerdag han gikk i fjæra på Bremnes. Han sprang rett opp i dikterstua si, tok fram gitaren og spilte den inn straks. Hele sangen var laget på minutter.

Sang under midnattssola
Hver vår, når midnattssola er tilbake på Bremnes, samler Ola hele bygda på grendehuset for å feire. Da blir det sang og spill med bygdas eget kor, gjerne forsterket med profesjonelle sangere og musikanter fra nabokommunen Harstad. Dette er en årlig tradisjon, innstiftet av Ola og med ham selv som det naturlige midtpunkt.

Rapper Petter Dass
Ola Bremnes er en populær og elsket kunstner på toppen av sin karriere. Han reiser blant annet rundt på skolekonserter for «Den kulturelle skolesekken» med fortellinger om, og sanger av, Petter Dass. Det er over 300 år siden Petter Dass skrev sine salmer, og i dag opplever Ola at 15-16-åringer begeistret synger og klapper med når han framfører eldgamle salmer som moderne rap-tekster.

Dikterstua
Ola Bremnes skriver tekster, tegner og komponerer i den gamle skolestua på Bremnes. Han berget bygningen fra å bli brukt i en brannøvelse, og flyttet den til tunet ved huset sitt.


Serie

Folk

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Kultur, Musikk

Utlånsnummer

A1451

Nøkkelord

ola bremnes, musikk, lyrikk, musiker, dikterånd, sanger, låskriver, kunstner, skolekonserter, tegner, komponerer, skriver tekster

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.