Vis meny
Alle nedlastbare

PÅ BORTEBANE HADIA TAJIK DØDSSTRAFF

02.12.2014  |  48 min  |  NRK1



På bortebane (ttv) med Hadia Tajik Dødsstraff

Norsk dokumentarserie. del 1:3

Norge har flere ganger blitt kåret til verdens beste land, men betyr det at vi alltid har rett? Stortingsrepresentant Hadia Tajik har takket ja til å reise ut i verden for å bli utfordret på våre norske verdier. Langt fra den velkjente norske debatten møter hun sterke forsvarere av andre løsninger enn våre.

I første program drar Hadia til USA, et av svært få demokratiske land som fortsatt har dødsstraff. Hennes reise begynner på Death Row i Texas, der hun møter en som venter på sin dødsstraff, og folk med sterke meninger om retten til å dømme mennesker til døden.

På "death row" i Texas
Hadia Tajiks reise begynner på "death row" i Texas, der hun møter dobbeltdrapsmannen Willie Trottie tre uker før han skal henrettes. Hun møter James Willet, som har vært ansvarlig for 89 henrettelser. Hun treffer også jusprofessor Robert Blecker og rettspsykiater Michael Welner.

Hun møter også advokaten Israel Santana. Hans niese Alejandra ble voldtatt og drept i 1991, og i 23 år har advokaten ventet på at drapsmannen skal dø. Det handler ikke om hevn, sier han, men om rettferdighet.
Hadia Tajiks reise ender utenfor Huntsville Prison i Texas, der advokatene jobber til det siste for å utsette henrettelsen av Willie Trottie.

Serie

På bortebane Hadia Tajik 3 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

P1485-1

Nøkkelord

dødsstraff, fengsel, straff, usa, texas, meninger, dømme, døden, vente, løsninger, demokratisk

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.