Vis meny
Alle nedlastbare

VILLMARKEN KALLER DEL 2

16.12.2014  |  65 min  |  NRK2



NRK2 16.12.2014

Ut i naturen: Villmarken kaller 2:2 (ttv)

"Villmarken kaller" er en prisbelønt naturdokumentar fra 1964 laget av Albert W. Owesen. Det er den første norske naturlangfilmen i farger. Filmen hadde en formidabel suksess på landets kinoer for 50 år siden, og ble sett av over 400.000 mennesker. Filmen er vist på fjernsyn i både Sverige, England og Russland. Musikken er spesialkomponert for filmen av Maj Sønstevold.

Villmarken kaller er den første helaften fargefilm om norges dyreliv. Ingen kan skildre livets dramatikk som naturen selv, og det er ikke spart noen anstrengelser for å fange dette fengslende drama inn på celluloidrullen. 
Tusener på tusener av timer i endeløs tålmodighet, sommer som vinter, til alle døgnets tider har fotografene sittet musestille i sine gjemmesteder på berghyller i stupbratte urer, i svaiende trekroner, på flåter i sivskogen, på snaufjellet i vinterkuling, og med makroutstyr opptil mange hundre gangers forstørrelse trengt inn i vepsebol.
 I vepsebolet får vi se glimt av insektenes daglige liv, for eksempel når en ny veps kommer til verden, eller når arbeiderne går på rov utenfor bolet og overfaller en gresshoppe.

Årstidenes skiftende fargespill danner den ytre ramme, og naturen har selv trukket opp tidsskjemaet for de forskjellige handlinger.

Serie

Ut i naturen

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Naturfag

Utlånsnummer

N1360-2

Nøkkelord

villmark, natur, foto, film, farger, jerv, bjørn, kattedyr, veps, snaufjell, skog, sivskog, vinterkuling, trekroner, insekt, gresshoppe

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.