Vis meny
Alle nedlastbare

VESTEN PÅ VEG MOT STUPET 4 MEDISIN

27.10.2011  |  47 min  |  NRK2

4: Medisin. Nordamerika har lukkast der Søramerika heng etter. Men no ser det ut til at nord og sør smelter saman både språkleg og økonomisk.
NRK2 torsdag 27. oktober 2011 kl 20.40 Vesten - på veg mot stupet?
Slutten på det vestlige herredømmet?

Utviklingen av moderne medisin gjorde det mulig å eksportere vestlig sivilisasjon til "Det mørke kontinentet". Historiker og programleder Niall Ferguson tar for seg hvordan Europas forsøk på å "sivilisere" Afrika feilet og brakte frem den mest voldelige siden av vestlig dominans.

Tema for episode fire er medisin, som er en av de seks faktorene Ferguson mener har bidratt til at en minoritet har kunnet kontrollere jordas ressurser.

Om serien:
Denne BBC- dokumentarserien spør hvordan Vesten har kunnet dominere store deler av verden, og om det snart er slutt på det vestlige herredømmet. Serien er underholdende, intelligent og lærerik.

Historiker og programleder Niall Ferguson ønsker å gi seerne en bedre historisk forståelse av verden. Han peker på seks områder som viser hvordan en minoritet har kunnet kontrollere jordas ressurser: Konkurranse, vitenskap, rettsikkerhet, medisin, konsum og arbeidsmoral.

BBC-dokumentarserie i seks deler
Originaltittel: Civilisation: Is the West History? (2011)

Serie

Vesten på veg mot stupet 6 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

5359-4

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.