Vis meny
Alle nedlastbare

VESTEN PÅ VEG MOT STUPET 1 KONKURRANSE

06.10.2011  |  47 min  |  NRK2

NRK2 torsdag 6. oktober 2011 kl 20.40 Vesten - på veg mot stupet? Slutt på det vestlige herredømmet?

1: Slutt på det vestlige herredømmet? Kvifor har Vesten dominert resten av verda, og er det snart slutt på det vestlege herredømet? Historikar Niall Ferguson peikar på seks område som viser korleis ein minoritet har kunna kontrollere jordas ressursar.
Første episode tek for seg konkurranse. Kolonialismen og den økonomiske innovasjonen blei bremsa av eit monolittisk Kina på den tida då politisk usemje i Europa førde til auka konkurranse.


Denne BBC- dokumentarserien spør hvordan Vesten har kunnet dominere store deler av verden og om det snart er slutt på det vestlige herredømet.

Historiker og programleder Niall Ferguson ønsker å gi seerne en bedre historisk forståelse av verden. BBC-serien er underholdende, intelligent og lærerik.

Niall Ferguson peker på seks områder som viser hvordan en minoritet har kunnet kontrollere jordas ressurser: Konkurranse, vitenskap, rettsikkerhet, medisin, konsum og arbeidsmoral.

Første episode
I første episode tar Niall Ferguson for seg konkurranse. Politisk uenighet i Europa førte til økt konkurranse, og kolonialismen og den økonomiske innovasjonen ble bremset av et monolittisk Kina.

BBC-dokumentarserie i seks deler
Originaltittel: Civilisation: Is the West History? (2011)

Serie

Vesten på veg mot stupet 6 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

5359

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.