Vis meny
Alle nedlastbare

PÅ VÅR LILLE STORE JORD - BUDDHISMEN

01.12.2002  |  15 min  |  NRK1Programmene handler om barn som tilhører andre religioner og bor i Norge

1: Buddhismen

Elis våkne natt

I første program i serien om barn med en annen tro enn den kristne, skal vi møte Eli Vu. Familien hennes er opprinnelig fra Vietnam, og de er buddhister.

Eli Vu våker midt på natten og får ikke sove. Hun har så mange tanker som forstyrrer henne. Noen er glade og andre er triste.

Hun står opp og beveger seg rundt i leiligheten på Tøyen i Oslo mens hun tenker på ting som har hendt og det som skal hende.

Gjennom Eli Vus tanker og tilbakeblikk får vi ta del i hennes liv i førjulstiden - med familien, på skolen og i fritiden. Vi blir også med i tempelet og får høre om ritualer og skikker som preger hverdagen til Eli Vu.

Om buddhismen
Buddhismen blir kalt ”vennlighetens religion” og oppstod i India for nesten to og et halvt tusen år siden. Grunnleggeren Buddha, som opprinnelig het Siddhartha Gautama, var en prins som brøt opp fra familien og sitt beskyttede luksusliv da han var 30 år, og levde som omreisende, fattig munk til han døde 80 år gammel.

Buddhistene tror på sjelevandring, og at livet vårt blir påvirket av gode og dårlige handlinger som er gjort i tidligere liv. Buddhismen har rundt 500 millioner tilhengere, ca 7000 i Norge.

Serie

PÅ VÅR LILLE STORE JORD 4 deler

Anbefalt for klassetrinn

1-10

Fag

RLE Religion Livssyn og Etikk

Utlånsnummer

0188-1

Nøkkelord

fremmede religioner, buddhismen, vietnam, buddhist, vennlighetens religion, india, buddha, sjelevandring, handlinger

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.