Vis meny
Alle nedlastbare

EKKO AV IBSEN DEL 8 HVIS JEG FALLER

19.11.2006  |  28 min  |  NRK1



8) Hvis jeg faller

Reisen
Kaja (50) får beskjed om at hun er alvorlig syk, men orker ikke å dele det med noen av sine nærmeste. Hun holder det for seg selv, og bestemmer seg for å forlate Oslo, elskeren og sin egen hverdag for å reise over fjellet til Vestlandet og sitt nyfødte barnebarn.

Allerede på god vei over fjellet, skjønner hun at datteren ikke nødvendigvis trenger henne. Hun er kanskje ikke en gang ønsket på samme måte som hun trodde. Og hvorfor ikke? Har hun vært nok tilstede i sin datters liv frem til nå? Kan man gjøre noe med et liv som allerede er levd og som nå kanskje er i ferd med å ebbe ut?

Midt oppe i dette dukker den unge haikeren opp. En ung mann på vei mot Bergen helt uten viten og innsikt i det hun strever med. En kaffekopp og et brutalt møte med en hjort i veikanten gir dermed både turen og livet en helt ny vendingÂ….

Marika Lagercrantz spiller Kaja og Aksel Henie haikeren i dette nydelige møtet mellom to skjebner som tilfeldig krysser hverandre. Novellefilmen «Hvis jeg faller» tar like mye i bruk den ibsenske fortellerteknikk som tematikk og rører ved hjerteroten med sin lille, intense kjærlighetshistorie. 



Kaja får en beskjed som tvinger henne til å gjøre opp status med det livet hun lever. "Hvis jeg faller" handler om å måtte se virkeligheten i øynene og om å innrømme at man er sårbar.

Med Marika Lagercrantz, Aksel Hennie og Svein Tindberg. 
Manus: Jens M. Johansson og Johanne Helgeland.

Serie

Ekko av Ibsen 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Drama, Litteratur, Norsk

Utlånsnummer

P581-8

Nøkkelord

beskjed, tvinger, lever, virkelighet, innrømme, sårbar, fortellerteknikk

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.