Vis meny
Alle nedlastbare

EKKO AV IBSEN DEL 7 NORA

15.06.2006  |  28 min  |  NRK1



7) Nora 

Rally og teater
Den teaterelskende Gerd har alltid drømt om å bli skuespiller, men har aldri tort å forfølge drømmen. I stedet er hun blitt kulturkonsulent i hjembygda, og i kveld står mye på spill. Distriktsteateret skal gjeste bygda med en oppsetning av hennes storfavoritt "Et Dukkehjem", og Gerd er avhengig av suksess for å beholde sin stilling.

Til Gerds store forargelse synes imidlertid ektemannen Helge, i likhet med resten av bygdas innbyggere, å være langt mer interessert i et rally-løp i nabobygda enn av "slikt teatertull".

For teatertruppens hovedrolleinnehaver, Heidi, kan også kveldens forestilling bli et vendepunkt i en skrantende karriere: En viktig teatersjef har lovet å komme og se oppsetningen i løpet av turneen, og i kveld er det siste sjanse.

Turneen har ikke akkurat vært en stor suksess så langt, og resten av den brokete teatertruppen virker mer opptatt av å feire den gravide Sigrids fødselsdag, enn av å gjennomføre siste forestilling.

Da truppen ankommer kulturhuset, har en stor folkemengde samlet seg utenfor og truppens motivasjonen stiger kraftig. Gleden blir imidlertid kortvarig....

Midt under forestillingen finner den kvinnelige hovedrolleinnehaveren Ibsen og livet meningsløst, og stikker. I hælene har hun en gjeng frustrerte skuespillere og den illsinte kulturkonsulenten Gerd.

Manus: Kristin Skogheim.
Regi: Geir Henning Hopland.
Med Kristin Zachariassen, Trine Wiggen og Charlotte Frogner


Serie

Ekko av Ibsen 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Drama, Kultur, Litteratur, Norsk

Utlånsnummer

P581-7

Nøkkelord

nora, et dukkehjem, forestilling, hovedrolle, livet, meningsløst, stikker, frustrert, skuespillere, kulturkonsulent

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.