Vis meny
Alle nedlastbare

EKKO AV IBSEN DEL 6 DOBBEL SALTO

08.06.2006  |  28 min  |  NRK1



6) Dobbel salto 

Ekko av byggmesteren

Dobbel salto har hentet inspirasjon fra Ibsen-dramaet Byggmester Solness. Handlingen er lagt til et omreisende sirkus som kommer til et lite tettsted på den nakne Finnmarkskysten.

Sirkuset drives av Eylif Alexander Sypanski, født på dette stedet, men oppvokst på sirkuset. Hans far var sirkusdirektør og hans mor en lokal skjønnhet. For ti år siden lot Alex seg binde til et innseilingsmerke på et skjær i skipsleia utenfor tettstedet. Han sto der mens stormen hylte og bølgene slo over ham, for å skaffe oppmerksomhet rundt sirkuset som da var i en alvorlig økonomisk krise. Alex reddet sirkuset gjennom denne handlingen.

Denne begivenheten står som klistret i hjernen og hjertet på Hilde Wangel som da var 16 år. Hun hadde et intenst møte med Alex den gangen, og Alex lovet i lettsindighet at han som en prins skulle komme å hente henne og føre henne bort som en prinsesse og gi henne et kongerike. Nå er Hilde kommet for å gjøre krav på kongeriket Alex lovte henne.

Alex’ glansnummer på sirkuset var å gjøre en dobbel salto i trapesen. Men han har mistet grepet på dette nå, og en yngre trapesartist, Ryszard, er klar til å overta trapesnummeret. Sirkuset trenger et nytt stunt, og truppen er misfornøyd med den steile holdningen til Alex. Sirkuset er nemlig på nytt i økonomisk krise. 


Med Stig Henrik Hoff, Ester Marie Myrvang Grenersen og Per Chr. Ellefsen.
Manus og regi: Lars Gøran Pettersson.


Serie

Ekko av Ibsen 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Drama, Litteratur, Norsk

Utlånsnummer

P581-6

Nøkkelord

ibsen, kjærlighet, eldre, ung, tema, sirkus, finnmark, følelser, krav, løfter, forventninger, tema, byggmester solness

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.