Vis meny
Alle nedlastbare

EKKO AV IBSEN DEL 5 TRØBBEL

25.05.2006  |  28 min  |  NRK1



5) Trøbbel 

Livet lever

Et ekko av Ibsens ånd ringer i novellefilmen "Trøbbel" - et kammerspill om livet og løgnene vi serverer oss selv og andre. Sitatet som introduserer filmen er fra opptegnelsene til Hedda Gabler: Livet er ikke sørgeligt. - Livet er latterligt - Og det kan ikke bæres.

Historien utspiller seg i løpet av en varm sankthansaften i Oslo, da innspillingslederen Maria noe impulsivt inviterer med seg den svenske popstjernen Martin hjem til middag etter endt TV-sending. Han takker lettere overrasket ja, men Maria angrer med en gang, og tar forbehold om at det sikkert ikke kommer til å bli så veldig hyggelig likevel.

På veien hjem forteller Maria at hun bor sammen med sin mor fordi mannen hennes nylig døde av kreft. Vel hjemme blir Martin tatt entusiastisk i mot av Marias mor. Maria skjemmes over moren, men Martin koser seg. I løpet av kvelden kommer den ene avsløringen etter den andre frem i lyset.

Om filmskaperne:
Dag Johan Haugerud er filmregissør, forfatter og bibliotekar. Han har regissert kortfilmene "16 levende klisjeer", "Fancine, Clinton "The Musical", "Utukt" (en del av kinofilmen "De 7 dødssyndene"), "Mot huset" (sammen med Kajsa Næss) og kinofilmen "Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta". Han har skrevet manus til alle sine filmer. For Utukt vant Dag Johan Haugerud Gullstolen for beste film på Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2001.

Yngve Sæther har vært produsent eller medprodusent på samtlige av Haugeruds filmer, bortsett fra "Mot huset", og jobber som produsent i produksjonsselskapet Motlys.

Novellefilm
Produsert av Motlys A/S


Med Henriette Steenstrup, Anne Marit Jacobsen, Johannes Kunke og Kai von der Lippe.


Serie

Ekko av Ibsen 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Drama, Litteratur, Norsk

Utlånsnummer

P581-5

Nøkkelord

trøbbel, kammerspill, livsløgn, selvbedrag, overleve, oppløsning, midtsommerkveld, innspillingsleder, popstjerne

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.