Vis meny
Alle nedlastbare

EKKO AV IBSEN DEL 3 KLIPPAN I LIVET - KAN DU LEVE UTEN?

04.05.2006  |  28 min  |  NRK1



3) Klippan i livet - kan du leve uten? 

Moderne samliv
"Klippan i livet" er en romantisk komedie om frykten for å binde seg, lengsel og bråkete foreldre. Novellefilmen er regissert av debutanten Pia Lykke og er inspirert av Peer Gynt og Lille Eyolf, med et snev av Fruen fra Havet og Gjengangere.

Filmens hovedkarakterer er Solveig og Per, et par i begynnelsen av 30-årene. De har vært kjærester i noen år og har nylig flyttet sammen. Begge er usikre på fremtiden, og forholdet deres blir satt kraftig på prøve den dagen Per går ned på kne og frir i et utstillingsrom på IKEA.
Denne uromantiske settingen gjør naturlig nok Solveig usikker på om Per mener alvor. Da han svarer med å trekke frieriet tilbake er helvete løs. Det hele ender med en kjempekrangel i kjøkkenavdelingen, og de to skilles i fullt raseri.

Samtidig, i en annen avdeling på IKEA, kommer en liten gutt bort fra foreldrene sine. Han heter Eyolf og er 8 år. Han er lei av at foreldrene krangler hele tiden. Tilfeldigheter fører til at Per møter lille Eyolf, og Regine, en ulykkelig gravid ung jente som jobber i kjøkkenavdelingen på IKEA.
Ved hjelp av Lille Eyolf, Regine og kunderadioen på IKEA klarer Per til slutt å finne Solveig og fortelle hva han virkelig føler for henne. Denne gangen trekker han seg ikke. Men gjør hun?

Grunntanken
Novellefilmens historier utspiller seg gjennom en dag på IKEA. Hovedkarakterene i filmen er to par, én enslig person og et barn. Felles for disse er at de tilfeldigvis er på handletur på IKEA samme dag. I løpet av denne dagen forandres livene deres dramatisk.

Hvorfor IKEA?
IKEA er et velkjent sted for de fleste. Det samme er frykten for å miste kontrollen på et offentlig sted. Ved å fortelle personlige historier i en så offentlig og kommersiell setting vil man kunne balansere mellom humor og alvor på en naturlig måte. I det ene øyeblikket befinner karakterene seg i et privat rom, i det neste i full offentlighet. Midt i en privat diskusjon kan de bli avbrutt av andre kunder eller selgere.


Med Jannike Kruse, Trond Fausa Aurvåg, Ingar Gimle, Brit Elisabeth Haagensli og Linn Skåber.
Manus: Pia Lykke og Line Grunfeld.
Regi: Pia Lykke. 

Serie

Ekko av Ibsen 8 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Drama, Litteratur, Norsk

Utlånsnummer

P581-3

Nøkkelord

frykt, binde, lengsel, foreldre, kjærester, sammen, usikre, framtid, frieri, kjempekrangel

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.