Vis meny
Alle nedlastbare

UTSYN - BARN I SLAVEARBEID DEL 1

08.05.2007  |  47 min  |  NRK1Utsyn: Barn i slavearbeid (t)

Britisk dokumentar. (1:2)

200 år etter at slavearbeid ble avskaffet arbeider fortsatt 14 millioner barn som slaver. BBC har reist til fem kontinenter og møtt seks barn som forteller sine historier. De forteller om kynisk utnyttelse, hvordan de selges og kjøpes uten at de får ha kontakt med familien og hvordan de arbeider og misbrukes. Slavehandelen får stadig større omfang. Verdien av denne virksomheten anslås til 300 milliarder kroner i året.

Ung svette
Barneslaveri er mer utbredt i vår tid enn da forbudet kom for 200 år siden.

Tvangsarbeid, fangenskap, grusomheter, alt dette er bitre realiteter for verdens barneslaver. Så mange som 14 millioner barn arbeider som slaver i dag.

Nesten to århundrer er gått siden slaveriet ble opphevet i de fleste land. Enkelte steder i verden er det likevel en boom for slavehandel, en skitten virksomhet som gir milliarder av dollar i utbytte for slavedriverne. Aldri har verden hatt et større antall barneslaver enn i dag.

Roboter
Barna kjøpes og selges som om de var roboter. De blir satt til mye tungt arbeid som å arbeide i steinbrudd, på fruktplantasjer, gjøre rent og lage mat for sine eiere og tilby sine tjenester til Vestens sexturister.

De blir slått, misbrukt og avskåret fra kontakt med familien. Ofte blir de drevet så hardt at de dør. Men slavedriverne oppfatter ikke alltid dette som en umoralsk og forkastelig praksis. I BBC-dokumentaren møter vi barneslaver på fem forskjellige kontinenter som forteller sine historier.

Britisk dokumentar (2007)  Originaltittel: Slave Children / Child Slavery Produsert av: BBC Worldwide

Serie

UTSYN - BARN I SLAVEARBEID 2 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

P803-1

Nøkkelord

barn, slaveri, barndom, menneskerettigheter, fattigdom, arbeid

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.