Vis meny
Alle nedlastbare

OG NÅ: REKLAME! del 1

20.06.2007  |  24 min  |  NRK1



Del 1: God hygiene, eller ren hjernevask?

Endelig reklame på NRK!

Vi har blant annet lært at det ikke er bra nok å være ren - vi må lukte godt og ha hvite tenner også.

Perspektiv-redaksjonens Kristine Ramm og Harald Reitan har dykket ned i reklamens vidløftige historie (Foto: Ole Kaland, NRK)

I hele sommer kan du se reklamefilmer på NRK. I ni programmer presenteres kinoreklamefilmer fra 1920-årene og fram til i dag. Dette er filmer som har irritert oss og lurt oss, underholdt oss og engasjert oss. Sett i perspektiv gir de en litt spesiell vinkling på vår egen historie som forbrukere.

Det første programmet i serien tar for seg reklamene for tannpasta, såpe og shampo, helt fra bakteriefryktens storhetstid til dagens fokus på vellukt og nytelse. Det blir glimt fra skuespillergarderoben på Nationaltheatret i 1939, og møte med en moderne hygieneforsker i dusjen. Hva var det 9 av 10 filmstjerner brukte? Og hvorfor fikk ikke Eva være med på hyttetur?

En del av vår historie
Hvem har ikke sittet på kino og fordelt reklamefilmene seg i mellom? Den er din ��" og den er min. Det var en del av spenningen og forventningen. Fikk du en reklame for bind var det utrolig flaut, men fikk du en reklame for noe populært med kule rolleinnehavere kunne det sette en ekstra spiss på kinoopplevelsen.

Egenprodusert fra Perspektiv-redaksjonen NRK Fakta (2007)

Serie

Og nå: Reklame!

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Mediekunnskap, Samfunnsfag

Utlånsnummer

P844-1

Nøkkelord

reklame, ren, tannkrem, lukt

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.