Vis meny
Alle nedlastbare

TYPISK NORSK SESONG 3 DEL 3

19.03.2006  |  29 min  |  NRK1



Typisk norsk Sesong 3 Del 3. Varer ærlighet lengst?


I kveldens utgave av Typisk norsk utforsker Petter Schjerven sannheten om løgnen. For hvor mye sannhet er det egentlig i ordtaket ”ærlighet varer lengst”? Ikke mye, hvis vi skal tro forskerne. Vi lyger opptil flere ganger om dagen, og hadde i grunnen klart oss ganske dårlig uten løgnen.

I kveld får vi også servert de 10 beste løgnhistoriene til forsikringsselskaper. Og for å finne ut hvem som er best til å avsløre en løgn, spør programleder Petter Schjerven Norges beste politietterforsker og en tilfeldig valgt kvinne. Hvem kommer nærmest sannheten?

Politisk retorikk
I undersøkelser om hvilke yrkesgrupper vi har tillit til, kommer politikerne alltid dårlig ut. Helt ned på bunnen sammen med bilselgere, telefonselgere og journalister. Hvorfor er det slik?

Politikere har 35 forskjellige teknikker å vri seg unna vanskelige spørsmål på. Det viser undersøkelser fra Storbritannia. Norske politikere avslører sine teknikker i Typisk norsk.

Og Petter Schjerven tester hvordan det hadde gått om man brukte de samme teknikkene i hverdagslivet. Kan man unnslippe anklager om utroskap bare ved å begynne å snakke om noe annet når man blir konfrontert med det?

Ukens gjest er filmregissør Margreth Olin.

Serie

TYPISK NORSK Sesong 3 10 deler

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Norsk

Utlånsnummer

P315-3

Nøkkelord

dialekter, språklære, nynorsk, dialekt, norrønt språk, juss-språk, språk, ord, dysleksi, ordbok, språkregler

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.