Vis meny
Alle nedlastbare

TYPISK NORSK SESONG 3 DEL 1

05.03.2006  |  29 min  |  NRK1



Typisk norsk Sesong 3 Del 1. Typisk norske høydepunkter


Petter Schjerven er tilbake med nye programmer i den tredje sesongen med Typisk norsk. I kveld viser han noen av høydepunktene fra de foregående sesongene.

”Typisk norsk” har på alle måter vært en suksess så langt. Programleder Petter Schjerven ble kåret til Norges beste mannlige programleder og «Typisk norsk» fikk prisen for beste kultur- eller magasinprogram under Gullruten-utdelingen i mai i fjor. Også seertallene har vært høye: Første sesong ble «Typisk norsk» sett av i snitt 453 000 seere, og neste sesong steg tallet med 100 000 til.

I kveldens spesialutgave av ”Typisk norsk” vises utvalgte høydepunkter fra sesong 1 og 2. Det er seerne som har stemt fram innslagene, og det blir blant annet gjensyn med italienske studenter med forkjærlighet til norsk og svartmetall.

Petter innfører den 30. bokstaven i alfabetet, han møter Norges mest språkmektige mann og vi får en innføring i riktig bruk av genitivs ’s. Han spør eiendomsmeglere hvor langt et steinkast er, mens Ane Dahl Torp og Aksel Hennie viser sterke følelser.

Serie

TYPISK NORSK Sesong 3 10 deler

Anbefalt for klassetrinn

5-13

Fag

Norsk

Utlånsnummer

P315-1

Nøkkelord

dialekter, språklære, nynorsk, dialekt, norrønt språk, juss-språk, språk, ord, dysleksi, ordbok, språkregler

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.