Vis meny
Alle nedlastbare

IBSENS DRAMATISKE KVINNER DEL 5 REBEKKA WEST

27.09.2011  |  29 min  |  NRK2Hele serien på 2 stk DVD koster kr. 650.- + porto  Nedlasting kr. 50.- pr. program Enkeltvis på DVD 175,- + porto

Ibsens dramatiske kvinner: Rebekka West fra Rosmersholm Del 5:6

Psykologisk trekantdrama
Rebekka West var navnet på den siste heksa som ble brent i England. Det er ikke et tilfeldig valgt navn på den kvinnelige hovedpersonen i "Rosmersholm".

Politiske motsetninger danner bakveggen for dette psykologiske trekantdramaet. Rebakkas frisinn og livsmot blir satt på store prøvelser når hun kommer til den konservative herregården Rosmersholm, hvor tradisjonen og konservatismen rår.

Drives mot undergang
Rebekkas sterke lidenskap driver henne til handlinger som får dramatiske konsekvenser. Hun drives av kjærlighet og erotisk lengsel, men driver både seg selv og andre i mot undergangen. Dette er et av Ibsens mørkeste dramaer, men ifølge Regissør Eirik Stubø noe av det beste Ibsen skrev.

Ulike tolkninger
Fjernsynsteateret har laget 3 versjoner av Rosmersholm, fra 1966 til 2001. Laila Goody og Marie Louise Tank spilte Rebekka med mer enn 20 års mellomrom og hadde hver sin måte å møte Rebekka på.

Om serien
Hva er det med Henrik Ibsens kvinneskikkelser som har fascinert forskere, skuespillere og publikum over hele verden i mer enn 100 år? Hvorfor overrasker, sjokkerer og berører de oss fremdeles? Det er dette den nye serien om seks av de mest kjente skikkelsene fra Ibsens skuespill forsøker å gi svar på.

I NRKs arkiv finnes 20 Ibsen-oppsetninger fra 1961 til 2006 - noen av dem er blitt legendariske. Denne serien tar utgangspunkt i fjernsynsteaterets oppsetninger, ispedd klipp fra forestillinger fra en rekke andre europeiske, asiatiske og afrikanske land. Internasjonale forskere og regissører bidrar til å belyse disse sterke og utfordrende kvinnene, og vi møter kjente skuespillere som har gitt rollene liv.

Dokumentarserie i seks episoder. 

Serie

Ibsens dramatiske kvinner 6 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Drama, Litteratur, Norsk

Utlånsnummer

A779-5

Nøkkelord

rosmersholm, heks, politikk, trekantdrama, frisinn, livsmot, trdisjon, konservatisme, kjærlighet, lengsel, undergang

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.