Vis meny
Alle nedlastbare

EN UDØDELIG MANN - HENRIK IBSEN Del 3

28.12.2006  |  60 min  |  NRK1



Henrik, nå 21 år, har fått arbeid i Grimstads nye apotek. For første gang møter han likesinnede, han bringes ut av isolasjon, skam og ensomhet. Poesien, vennskapet og revolusjonen dyrkes gjennom fuktige aftener på hybelen. En stormende forelskelse får ham til å utfolde seg som romantisk dikter. Men først når kjærligheten svikter, unnfanger han sitt første drama. I nattetimene i apotekets bakværelse blir Catilina til. Med Anders Baasmo Christiansen, Joachim Rafaelsen, Kim Sørensen, Kaia Varjord, Sven Nordin og Kjersti Holmen. Regi: Berit Nesheim.


Om serien

"En udødelig mann" i tre deler tar for seg tre distinkte, dramatiske episoder i Henrik Ibsens unge år. Det er første gang Ibsens liv er blitt filmatisert.

Manusforfatter Siri Senje brukte to år på å studere nasjonaldikterens liv og personlighet. Materialet fra hans unge unge år er relativt magert og lite kjent. Mange velbrukte kilder er sterkt subjektive. Hvilke historier er sannhet og hva er myter? Senje har derfor valgt å ta utgangspunkt i virkelighetens merkesteiner og så diktet relativt fritt rundt disse.

I rollen som Henrik Ibsen møter vi Anders Baasmo Christiansen, hans far spilles av Sven Nordin og Kjersti Holmen spiller moren.

"En udødelig mann" er regissert av Berit Nesheim og dette er en av NRK Dramas mest omfattende og tidkrevende produksjoner. Kostymene ble leid i England, og alle eksteriører måtte gjøres om for å passe til tidsepoken. Det vil si at asfalt ble skiftet ut med grus, vinduer i hus måtte skiftes, trafikkskilt måtte tas ned og lysarmaturer demonteres. Serien er filmet i HD-kvalitet over 72 dager i Lillesand, Risør, Follo Museum, Fredrikstad, Folkemuseet, Ladegården og i studio.

Egenproduksjon fra NRK Drama (2006)

Serie

En udødelig mann - Henrik Ibsen 3 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Drama, Historie, Norsk

Utlånsnummer

P651-3

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.