Vis meny
Alle nedlastbare

BALLETTGUTTENE

05.08.2014  |  59 min  |  NRK1Ballettguttene (ttv)
Norsk dokumentar. 
De tre guttene Lukas, Syvert og Torgeir er lidenskapelig opptatt av ballett. De må takle karakterpress fra foreldre og lærere mens de står overfor sine første utfordringer i internasjonale ballettkonkurranser i Frankrike og Sverige. For å sikre karrieren er det viktigste av alt å komme inn på Den Norske Balletthøyskolen. 
Ballettguttene tar deg gjennom skuffelser og seire, tvil og tro, vennskap og den første kjærligheten. De opplever å vokse fra hverandre og å finne sin egen vei.

Det er ikke lett å være tenåring, spesielt ikke om man som gutt velger å følge drømmen om å bli ballettdanser. 
Kenneth Elvebakks Ballettguttene følger Lukas, Syvert og Torgeir over fire år, og gjør et dypdykk ned i temaer som vennskap, ambisjoner, identitet og lidenskap.

I tillegg til å måtte takle skolepress står de tre guttene ovenfor en avgjørende fase når de går i gang med sine første internasjonale ballettkonkurranser. Hverdagslivet må kombineres med det rå og vakre uttrykket i ballettdansen, og guttene må ofre fester og skolevenner for å kunne ha mulighet til å sikre seg en karriere innen den krevende ballettverdenen. 

Elvebakks evne til å skildre hverdagslivet i kombinasjon med energiske og sensuelle dansescener gjør Ballettguttene til en modig, samt sterkt visuell og levende film.


Trailer:

Serie

Dokumentar

Anbefalt for klassetrinn

1-13

Fag

Kroppsøving, Kultur, Samfunnsfag

Utlånsnummer

P1414

Nøkkelord

ballett, dans, likestilling, utvikling, motorikk, karriere, utdannelse, mobbing, karakterpress, press, balletthøyskolen, skuffelser, seire, vennskap, kjærlighet

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.