Vis meny
Alle nedlastbare

NATUREN PÅ VIPPEPUNKTET 1 SMELTING AV GRØNLANDSISEN

26.02.14  |  52 min  |  NRK2



Naturen på vippepunktet Del 1
Liten tue velter stort lass

På et gitt tidspunkt kan en bitte liten forandring i naturen få store og vidtrekkende konsekvenser. Dette er mekanismen vi kjenner som liten tue velter stort lass, eller vippepunktet. NRK2 viser en serie på seks programmer som tar for seg slike forandringer på jorda.

Ledende klimaforskere har isolert 12 farlige faktorer som kan få en avgjørende virkning for menneskeheten og økosystemet. Hvis utviklingen tipper over et visst nivå i vår tid, kommer klimaforandringene til å skje i et mye raskere tempo.

Farlige tegn
Sammen med sitt filmteam oppsøker den nederlandske klimajournalisten og eventyreren, Bernice Notenbom, stedene der klimaendringene potensielt viser tegn på slike vippepunkter. Det dreier seg om de atlantiske havstrømmene, om tørke i regnskogene, om at Grønlandsisen og isbreene i Himalaya smelter og at permafrosten i Sibir tiner.

I første episode drar en ekspedisjon nordover og undersøker hvordan det går med nedsmeltingen av Grønlandsisen. De drar helt nord til Qaanaaq, en isolert inuitlandsby.

Britisk dokumentarserie, 2013
Orginaltittel: The Tipping Points
Episode 1: The Greenland Ice-sheet Melt
Produksjon: Unboxed Media


Serie

Naturen på vippepunktet 6 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Natur og miljøfag, Naturfag, Samfunnsfag

Utlånsnummer

N1263-1

Nøkkelord

issmelting, klima, miljø, grønland, grønlandsisen

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.