Vis meny
Alle nedlastbare

CLARIDGES ÅPNER DØRENE 1

23.04.14  |  56 min  |  NRK1



Claridges åpner dørene (ttv)
Britiskdokumentarserie. (Inside Claridges) (1:3)

Norsk kommentar: Hilde Hummelvoll

Royal luksus
For første gang åpner luksushotellet Claridges dørene for et dokumentarfilmteam, som får et eksklusivt innblikk i tradisjonene og utfordringene som preger den daglige driften.

Det ærverdige London-hotellet Claridges har lang historie som de kongeliges andre hjem. Hotellet ligger i Mayfair, og i over 200 år har det blitt frekventert av celebre og royale gjester, som trekkes mot hotellets diskrete luksus.

Femstjerners service krever sitt, både for kongelige gjester fra fremmede land, for bookmakeren som har spist frokost ved hotellet hver dag i 40 år, og ikke minst for den firbente gjesten som tross sin korte levetid har hatt over 20 opphold på hotellet.

Første episode
Regissør Jane Treays har tilbragt et år i kulissene på Claridges, både blant ansatte og gjester. Noen av gjestene er svært bemidlede, og kan fort bruke summer tilsvarende en liten familiebil for en overnatting på Claridges.

I første episode følger vi stuepikene og hushjelpene som skal forvandle hele tredje etasje til et palass for en ventet kongelig gjest som kan finne på å kansellere oppholdet like før ankomst. Vi får også bli med på Melchor-familiens årlige toukers besøk fra California. De har hatt oppholdet på Claridges som tradisjon i over 40 år, og har selvsagt sin personlige butler på hotellet.

Produsert av ITV (2013)
Originalittel: Inside Claridges
Regi: Jane Treays

Serie

Claridges åpner dørene 3 deler

Anbefalt for klassetrinn

8-13

Fag

Samfunnsfag

Utlånsnummer

P1402-1

Nøkkelord

claridges, hotel, london, kongelige, gjester, klargjøre, velstående, kulisser, lukdus, tradisjon, drift

Tilgjengelig som

› Nedlasting

Lån / kjøp via mobil er dessverre ikke mulig. Vennligst logg inn via vanlig nettleser.